Cannes 2021: „Feathers” a primit marele premiu al secțiunii Semaine de la Critique, prezidată de Cristian Mungiu

De: Ana Obretin / 15.07.2021, 10:35
Cannes 2021:

Lungmetrajul egiptean „Feathers”, de Omar El Zohairi, a primit marele premiu al secțiunii Semaine de la Critique, paralelă Festivalului de Film de la Cannes, al cărei juriu a fost anul acesta prezidat de cineastul român Cristian Mungiu

În film, o „femeie devotată trup și suflet soțului și copiilor” trebuie să-și asume brusc „rolul de cap de familie”, după ce un magician îi transformă accidental soțul într-o găină, în timpul celei de-a patra aniversări a fiului lor. „Luptând pentru supraviețuirea ei și a copiilor, ea devine treptat o femeie independentă și puternică”, potrivit sinopsisului  filmului.

Omar El Zohairi, în vârstă de 32 de ani, este absolvent al Institutului de Film din Cairo și a fost asistent al mai multor regizori egipteni. A regizat mai multe scurtmetraje, iar „Feathers” este primul său lungmetraj, la fel ca toate filmele prezentate anul acesta în competiția Semaine de la Critique. 

Secțiunea, dedicată descoperirii de noi talente, a sărbătorit anul acesta 60 de ani. Coordonatorul secțiunii Semaine de la Critique, Charles Tesson, va preda ștafeta, la ediția de anul viitor, unui nou director, specialista în cinematografie și seriale Ava Cahen. 

CITEȘTE ȘI: Cannes 2021: “La Civil”, de Teodora Ana Mihai, produs de Cristian Mungiu, în selecția Un Certain Regard 

Cannes 2021: „The French Dispatch”, de Wes Anderson, ovaționat nouă minute la premieră (VIDEO)

Cannes 2021: Sean Penn, despre temerile privind colaborarea cu fiica sa la filmul „Flag Day” (FOTO)

Cannes 2021: Matt Damon în lacrimi la premiera „Stillwater‟, filmul cu care se reîntoarce la festival

Foto: Profimedia Images