Carmen Brumă, sfaturi pentru Sărbători

Apropo.ro / 25.12.2014, 12:00
Carmen Brumă, sfaturi pentru Sărbători
Majoritatea vedetelor autohtone preferă să petreacă Sărbătorile de Iarnă în familie, cu mâncare tradiţională şi multă relaxare. Iată cum se pregăteşte Carmen Brumă pentru Crăciun şi Revelion!

– Cum te întreţii în sezonul rece? 

În primul rând am grijă ca în alimentaţia mea să existe suficiente surse de grăsimi sănătoase: nuci, migdale, seminţe de cânepă, avocado, somon, macrou, ton. Fac în mod regulat mişcare, iar anul acesta este prima iarnă în care alerg afară şi nu în sală, pe bandă. În plus, folosesc zilnic cremă de faţă hidratantă, nu ies din casă fără balsamul de buze pe bază de ulei de cocos făcut de prietena mea Adina Halas, iar de curând am descoperit un tratament minunat pentru hidratarea părului la salonul lui Cristi Pascu.

 

FOTO: Carmne Bruma, arhiva personala

 

– Ce îţi place cel mai mult să faci de sărbători?

 Să merg la munte şi să fac drumeţii.

 

– Ce nu-ţi lipseşte niciodată de pe masa de Crăciun?

Cozonacul.

 

– Care este mâncarea ta preferata de Crăciun? De la ce nu te poţi abţine niciodată?

De la cozonac. E desertul meu preferat şi cu cât are mai multă nucă, ciocolată, stafide, portocală confiată, cu atât mai bine.

 

– Cum petreceţi Crăciunul şi Revelionul anul acesta?

Cred că anul acesta, după mult timp, vom sta acasă.

 

– Care e cel mai frumos cadou pe care l-ai primit vreodată de Crăciun?

Mi-e greu sa aleg, dar cred că un farmec deosebit le aveau cadourile din copilărie când nu puteam să adorm de emoţie şi mă trezeam în dimineaţa de Crăciun cu bradul gata împodobit.

 

– Ce îţi doreşti anul asta de la Moş?

Să nu-mi ia nimic din ce mi-a dat până acum.

 

– Cum stai cu cadourile anul acesta?

Vlăduţ are prioritate. Până acum i-am împodobit doi brăduţi pentru că nu am reuşit să mă hotărăsc în privinţa ornamentelor. Automat şi numărul de cadouri va creşte acum 🙂

 

– Vladuţ a început diversificarea. Ce îi place să mănânce cel mai mult?

Diversificarea decurge normal după un început mai anevoios. Lui Vlăduţ îi plac până acum: sfecla, cartoful dulce, fasolea verde, meiul cu iaurt sau lapte.

 

– Ce nu i-ai da niciodata voie să mănânce?

Eu voi încerca să-i construiesc anumite obiceiuri alimentare, să-i formez gusturile, să-i explic, să-i ofer exemplul personal, iar alegerile o să le facă singur la un moment dat. Nu îi voi interzice să guste alimente pe care eu le consider nesănătoase, doar sper ca în urma educaţiei primite, acestea îi vor displacea. Deocamdată asta e teoria. O să văd la momentul respectiv dacă funcţionează.

 

– Care sunt activităţile lui preferate acum?

Mişcarea. Fără pauze 🙂

 

– Ti-ai pregătit deja ţinuta de Revelion? Cum o să arate?

Colanţi, tricou şi papuci de casă.

 

Dana Popa