Cătălin Scărlătescu prepară cotlete de miel în crustă de alune şi fistic

Apropo.ro / 04.05.2013, 12:00
Cătălin Scărlătescu prepară cotlete de miel în crustă de alune şi fistic
Chef Cătălin Scărlătescu va sărbători anul acesta Paştele la mare. Astfel şi-a propus să gătească cu gaşca, în aer liber, miel în toate felurile. De data aceasta, ne-a recomandat o reţetă de cotlete de miel în crustă de alune şi fistic.

Catalin Scarlatescu

 

Cotlete de miel în crustă de alune şi fistic

Ingrediente: cotlete de miel, alune de pădure, fistic, nuci, seminţe negre de susan, mazăre, ceapă, unt, adrei gras, sfecla roşie, sare de mare, smântână de gătit şi ficat de gâscă.

Mod de preparare:


Cotletele de miel de pun pe grătar cât să prindă faţa, apoi de dau la cuptor.
Pentru crustă – alunele de pădure, fisticul, nucile şi seminţele de susan se pisează.
Piure de mazăre – mazărea se căleşte în unt, cu ceapă, apoi se adăugă puţină apă. Când e gata se pasează pentru a obţine piureul, apoi se dă prin sită.
Coulli de ardei – Ardeiul gras (eu am folosit roşu) se coace pe plită, apoi se curăţă de coajă şi seminţe şi se pune la blender. Şi gata, aţi obţinut coulli de ardei.
Jeleu de sfeclă roşie – Bucăţile de sfeclă se fierb în apă, apoi se scurg, se dau prin blender, se strecoară printr-o sită, se îngroaşă compoziţia cu amidon.
Cotletele de miel deja preparate se scufundă în compoziţia de sfeclă roşie, apoi se tăvălesc prin compoziţie pentru crustă.
Spuma de foie gras – Se pune smântână în cratiţă, se adăugă ficatul, se lasă la foc mic până când ficatul se topeşte, apoi compoziţia se pune în blender, după care se strecoară şi ajunge în şifon (puteţi folosi unul pentru frişcă).
Pentru plating aveţi liber la imaginaţie. Eu am folosit o eprubetă pentru coulli de ardei, iar pentru decor sare de mare şi câteva seminţe, alune, fistic.

 

Citeşte şi MasterChef – idei delicioase pentru masa de Paşte!