Câte nominalizări a bifat cel mai recent film din seria „Transformers” la Zmeura de Aur!

Apropo.ro / 14.01.2015, 12:29
Câte nominalizări a bifat cel mai recent film din seria
Lungmetrajul SF "Transformers: Exterminarea/ Transformers: Age of Extinction", regizat de Michael Bay, a primit cele mai multe nominalizări - şapte - la Zmeura de Aur, inclusiv la categoriile "cel mai prost film", "cel mai prost scenariu" şi "cel mai prost regizor".
Filmul fantasy „Legenda lui Hercule/ The Legend of Hercules” şi lungmetrajul „Saving Christmas” urmează în topul producţiilor cu cele mai multe nominalizări şi vor concura fiecare la şase categorii de premii, au precizat organizatorii celei de-a 36-a ediţii a galei Zmeura de Aur, marţi, cu două zile înainte de anunţarea nominalizărilor la premiile Oscar.
 
 
Câştigătorii Zmeurei de Aur, un trofeu care se doreşte a fi un fel de antidot faţă de sezonul premiilor de la Hollywood, vor fi anunţaţi pe 21 februarie, cu o zi înainte de gala de decernare a Oscarurilor, organizată de Academia de film americană.
„Transformers: Exterminarea” a ocupat locul al cincilea în topul celor mai populare filme din Statele Unite în 2014, cu încasări de 245 milioane de dolari, iar pe plan mondial a generat încasări de peste 1 miliard de dolari.
 
Premiile Zmeura de Aur, care valorează fiecare doar câţiva dolari şi au formă de zmeură aurie, aşezată pe o rolă de film de 8 mm, au fost create în 1980, la iniţiativa lui John Wilson, un cinefil împătimit, ca „antidot” la frenezia care cuprinde Hollywoodul în sezonul premiilor cinematografice, ce culminează în fiecare an cu gala premiilor Oscar.
 
Iată aici lista nominalizărilor la Zmeura de Aur!