Câţi bani a câştigat Simona Halep după ce a învins-o pe Serena Williams?

Apropo.ro / 22.10.2014, 18:15
Câţi bani a câştigat Simona Halep după ce a învins-o pe Serena Williams?
Cea mai importantă victorie a tenismencei românce de 23 de ani a avut loc azi, când Simona Halep a reuşit performanţa de a o învinge pe americanca Serena Williams, la turneul campioanelor de la Singapore.
Aceasta este prima victorie a Simonei, numărul 4 WTA, împotriva Serenei Williams, care până la meciul de miercuri deţinea prima poziţie în acelaşi clasament, scrie Zf.ro.
 
Potrivit statisticii prezentate de site-ul oficial al WTA, Simona Halep câştigase până la finala sezonului suma de 5,588 de milioane de dolari. Pentru cele două victorii înregistrate la Singapore, românca şi-a asigurat 406.000 de dolari.
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
În primul meci disputat în cadrul turneului, Simona Halep a învins-o pe canadiancă Eugenie Bouchard, locul 5 WTA cu scorul de 6-2, 6-3, asigurându-şi un premiu de 283.000 de dolari. După victoria de azi Simona beneficiază de un premiu de 406.000 de dolari, iar dacă va câştiga şi ultimul meci al grupei va primi 569.000 de dolari.
 
Semifinalistele turneului de la Singapore primesc 606.000 de dolari, jucătoarele care se califică în finală sunt premiate cu 1,114 milioane de dolari, iar campioana este recompensată cu 2,2 milioane de dolari.
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
Simona Halep a învins-o azi cu scorul de 6-0, 6-2, în 65 de minute, pe americanca Serena Williams, în etapa a doua a Grupei Roşii a Turneului Campioanelor, de la Singapore, aceasta fiind primul succes al româncei în faţa celei mai bune jucătoare de tenis din lume.
 
Halep ocupă locul 1 în Grupa Roşie, cu două victorii în tot atâtea meciuri, şi este aproape de calificarea în semifinale. Ea va juca, vineri, ultima partidă din grupă, cu sportiva sârbă Ana Ivanovici, locul 7 WTA. Williams şi Bouchard se vor întâlni mâine, potrivit Mediafax.
 
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
Chiar dacă va pierde  la întâlnirea cu Ana Ivanovici, Simona va mai primi 20.000 de dolari, ajungând la 426.000 de dolari după partidele din grupă, fără a ţine cont de bonusul pentru calificarea în semifinale, românca fiind foarte aproape de accederea în această fază, indiferent de rezultatul de vineri.