Ce să-i lăsăm sub brad lui Moş Crăciun?

De: Mioara Tronaru / 22.12.2011, 11:05
Ce să-i lăsăm sub brad lui Moş Crăciun?
Care este mâncarea favorită a lui Moş Crăciun? De ce este atât de gras Moşu’? Ţine vreodată dietă? Şi ce nu ar mânca niciodată? Cea mai îndrăgită şi mai mediatizată vedetă din această perioadă, Moş Crăciun, răspunde la toate aceste întrebări şi, mai mult, ne dezvăluie una dintre reţetele lui preferată.

În ajun de Crăciun, mulţi copii se întreabă ce gustare delicioasă să-i lase Moşului, sub brad, pentru noaptea în care vine cu sacul plin de cadouri. În primul rând, trebuie să ştiţi că Moş Crăciun nu este mofturos deloc. Aşa că, dacă îi lăsaţi doar câteva dintre cele de mai jos, îl faceţi fericit: nişte bombonele mentolate, în cazul în care i se face rău de înălţime pe sanie, fursecuri sau biscuiţi alături de un pahar de limonadă sau lapte, o cană de cacao fierbinte cu scorţişoară şi un pic de rom – pentru a-i ţine de cald în nopţile geroase – bănuţi de ciocolată ori o plăcintă cu carne şi o bere. Rugămintea Moşului este să nu-i uitaţi pe reni, care se dau în vânt după mere roşii, salată verde şi morcovi.
Moş Crăciun crede că cea mai bună mâncare din lume este budinca de Crăciun, preparată, evident, de doamna Moş Crăciun, însă a cărei reţetă este secretă. Pe de altă parte, Moşu’ n-ar mânca, nici în ruptul capului, hamburgeri sau cârnaţi din carne de ren. Cât priveşte silueta lui generoasă, Moş Crăciun mărturiseşte că, din când în când, mai renunţă la dulciuri pentru ca, în cel mai important moment al anului, să nu aibă nicio problemă cu decolarea saniei.
Gabriela Groza

Prăjitură cu ciocolată albă şi vişine
Ingrediente: 1/2 cană unt, 1 pachet ciocolată albă, 2 ouă, 1/2 cană zahăr, 1/2 linguriţă extract de migdale, 1 cană făină, sare, 1/2 cană vişine din compot sau vişinată, 1/2 cană fulgi de cocos, 1/2 migdale mărunţite.
Mod de preparare: În untul topit pe foc, puneţi jumătate din cantitatea de ciocolată. Separat, bateţi bine ouăle cu mixerul şi, treptat, presăraţi zahărul. Adăugaţi ciocolata topită în unt, esenţa de migdale, făina şi sarea. Jumătate din compoziţie se pune la cuptor, la 160 de grade, pentru 20 de minute. Vişinele se răspândesc peste compoziţia coaptă parţial. Restul de aluat, în care se adaugă fulgii de cocos şi ciocolata rămasă, se toarnă peste vişine, iar deasupra se presară migdalele. Totul se mai lasă la cuptor 25 de minute. Dacă este pentru Moş Crăciun, se serveşte alături de un pahar de lapte.