Cea de-a 94-a ediție a galei Oscar va avea loc pe 27 martie 2022

De: Ana Obretin / 28.05.2021, 10:37
Cea de-a 94-a ediție a galei Oscar va avea loc pe 27 martie 2022

Cea de-a 94-a ediție a galei Oscar, programată inițial pe 27 februarie 2022, va avea loc o lună mai târziu, a anunțat Academia de film americană, organizatoarea evenimentului.

Cu toate acestea, perioada de eligibilitate va reveni la termenul tradițional, 31 decembrie. Pentru ediția de anul acesta, Academia de film americană a modificat perioada, luând în considerare producții care au fost lansate până pe 28 februarie 2021, în contextul pandemiei.

Academia a mai anunțat că, având în vedere pandemia, pentru premiile Oscar din 2022 vor fi luate în considerare și filme difuzate online, așa cum s-a întâmplat și la cea de-a 93-a ediție a galei.

Totodată, gala din 2022 va fi din nou organizată la Dolby Theatre din Hollywood. Anul acesta, evenimentul a avut loc atât la binecunoscuta sală, cât și la o celebră gară din Los Angeles, Union Station.

Marele câștigător al celei de-a 93-a gale a fost producția Searchlight „Nomadland”, care a primit trei premii, pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, Chloe Zhao – devenită abia a doua femeie din istoria galei care primește acest trofeu -, și cel mai bun rol principal feminin, Frances McDormand.

CITEȘTE ȘI: Cu cine a sărbătorit Anthony Hopkins victoria istorică la Oscar. Imaginile au devenit virale

Leonardo DiCaprio, într-un remake al filmului danez „Another Round”, proaspăt premiat cu Oscar

„Nomadland”, cu Frances McDormand, producția cu cele mai mici încasări premiată cu Oscar pentru cel mai bun film, în ultimele decenii

Oscar 2021: Auriul și culorile vii au dominat ținutele de pe covorul roșu (FOTO)

Oscar 2021: „colectiv”, de Alexander Nanau, pleacă acasă cu mâna goală/ „Nomadland”, marele câștigător

Foto: Profimedia Images