Cele mai cool librării din Bucureşti

Redacția / 18.07.2015, 21:00
Cele mai cool librării din Bucureşti
Librăriile nu mai sunt ce erau odată. Varianta clasică, în care intrai şi vedeai rafturile pline de cărţi, pe care doar le cumpărai şi ieşeai. Acum, în unele librării, poţi să citeşti o carte, să bei un ceai sau să savurezi o cafea.

 Iată cinci asemenea exemple:


1) Cărtureşti Carusel
Str. Lipscani nr. 55

Contact:

Tel.: 072 88 28 922

Program:

Luni-Duminică: 10:00-24:00
 
 
FOTO: carturesti.ro

 

Prima librărie, pentru că este şi cea mai nouă în peisaj, este Cărtureşti Carusel. Deschisă în Centrul Vechi al Capitalei, se întinde pe şase niveluri, însumând 1.000 de metri pătraţi.

Mediafax Foto/Octav Ganea

În prezent, sunt aproximativ 10.000 de volume în Librăria Cărtureşti Carusel, dar este de aşteptat ca numărul acestora să crească.

Mediafax Foto/Octav Ganea

Are un bistro la ultimul etaj, un spaţiu multimedia la subsol şi o galerie dedicată artei contemporane la primul etaj.

Aici poţi să bei un ceai, dar poţi să şi cumperi diverse sortimente de ceaiuri sau accesorii (căni, ceşti, ceainice, site, infuzoare etc).

Mediafax Foto/Octav Ganea

Cărtureşti este un „concept store”, unde găseşti cărţi, ceai, muzică, expoziţii de artă şi chiar pe unii scriitori.

2) Cafe Verona
Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15

Contact:

Tel.: 021.317.34.59
e-mail: 
librarie.verona@carturesti.net

Program:

Luni – Duminică: 10:00 – 22:00

FOTO: wikimedia.org

Cafe Verona are o capacitate de 100 de locuri şi pune la dispoziţia iubitorilor de carte toate tipurile de cafea Illy, ceai, croissante şi prăjituri, dar şi băuturi alcoolice, cum ar fi bere, cocktailuri sau vin, oferta fiind de peste 20 de soiuri autohtone sau din ţări precum Franţa, Italia, Chile şi Argentina.

FOTO: Facebook.com

La fel ca şi la Cărtureşti Carusel, aicii poţi să bei un ceai, dar poţi să şi cumperi diverse sortimente de ceaiuri sau accesorii (căni, ceşti, ceainice, site, infuzoare etc). La fel şi cu vinul. Se poate bea, dar şi cumpăra!

3) Ceainăria Adevărul
Str. Doamnei nr. 27-29

Contact:

Tel: 0730 660 318

e-mail: ceainaria@adevarulholding.ro

Program:

Luni – Sâmbătă – 10:00 – 22:00; Duminica închis

FOTO: adevarul.ro

Situată în centrul Bucureştiului, în incinta celei mai mari librării din lanţul Adevărul, pe strada Doamnei nr. 27 -29, vizavi de Spitalul Colţea, în zona Pieţii Universităţii, noua Ceainărie Adevărul este pregătită să-şi primească cititorii.

FOTO: adevarul.ro

Şi cum ceaiul şi cafeaua merg mână în mână cu cartea, odată intrat în Ceainăria Adevărul pătrunzi, de fapt, în lumea minunată a cărţilor şi a atmosferei liniştite pe care numai prezenţa cuvintelor ţi-o poate oferi.

4) Seneca Anticafe
Str. Arhitect Ion Mincu nr. 1

Contact:

Tel: 0730 997 523

e-mail: contact@senecanticafe.ro

Program:

Luni: Închis; Marţi – Duminică: 10:00 – 22:00

FOTO: Facebook.com/seneca.anticafe

Seneca Anticafe este singurul loc din Capitală unde plăteşti timpul. Pentru opt lei pe oră, ai acces la zeci cărţi din domenii diverse, reviste, enciclopedii, internet wi-fi, computere, tablete, ligh-desk, proiector, un ecran şi un amfiteatru care, la nevoie, se transformă în scenă. Ceaiul şi gustările sunt din partea casei.

FOTO: Facebook.com/seneca.anticafe

Există şi o mică bucătărie, unde, când vrei să iei o pauză, îţi poţi face un ceai sau lua o gustare – există un cuptor cu microunde în care îţi poţi încălzi „pacheţelul” adus de acasă, frigider şi chiar o maşină de spălat vase. Poţi să aduci de acasaă şi băuturi non-alcoolice.

FOTO: Facebook.com/seneca.anticafe

Seneca Anticafe este un spaţiu gândit pentru lucru si relaxare. Te simţi precum acasă. Aici poţi să lucrezi la proiectul tău sau să înveţi pentru examene, să stai cu prietenii de vorbă sau să citeşti, să participi la un workshop sau să-l organizezi.

FOTO: Facebook.com/seneca.anticafe

Plateşti timpul si te poţi folosi de spaţiu în care găseşti: ceai şi snackuri la dispoziţie, jocuri de masă, cărţi, reviste de specialitate, acces la bibliotecile universitare, mese de lucru, proiector, scaner, împrimantă şi Wi-Fi

4) Vasiliada
Bd. I. C. Bratianu nr. 12

Contact:

0721.669.539

 

FOTO: blog.adrianvoicu.ro

Mulţi dintre noi au trecut pe lângă librăria Vasiliada de la Universitate fără să ştie că în interior funcţionează o ceainărie . Vasiliada este amplasată în plin centrul Capitalei, pe Bd. I. C. Brătianu nr.12.

FOTO: blog.adrianvoicu.ro

După ce treci de rafturile cu volume în proporţie de 80 % religioase, te aşteaptă o scară îngustă care te călăuzeşte până la etaj, unde se afla ceainăria, cu două cămăruţe intime.

FOTO: blog.adrianvoicu.ro

La Vasiliada aproape totul miroase şi arată a vechi, începând cu mobilierul (măsuţe joase, cu laviţe de lemn, rafturile bibliotecilor), duşumeaua şi terminând cu ceainicele, descrie atmosfera site-ul timp-liber.acasa.ro