Chef Nicolai Tand, reţetă specială pentru masa de Paşte

De: Nicoleta Nicolae / 18.04.2014, 11:00
Chef Nicolai Tand, reţetă specială pentru masa de Paşte
Ce miel, ce cozonac? Nici măcar o pască nu vedem de la Chef Nicolai, pentru că în Ardeal, moroşenii de Paşte mânâncă porc. Dar nu orice fel, ci preparat în „slatină”.

Chef Nicolai Tand, prezentatorul emisiunii „Star Chef”, de la Antena Stars, ne prezintă o reţetă specială pentru masa de Paşte.

„Noi, moroşenii, am crescut altfel. La noi, Paştele începe de Crăciun. Mai exact, de Crăciun, când tăiem porcul, păstrăm o pulpă zdravănă de porc, o afumăm de mai multe ori, apoi o punem în slatină (apă cu sare), apoi iar o afumăm şi iese un fel de jambon, care de Paşte se bagă la cuptor câteva ore bune (vreo 7,8) şi se mănâncă cu o salată de sfeclă roşie cu grean”, spune Nicolai.

„Dacă vă mai rămân câteva felii, să ştiţi că le puteţi prăji sau servi pur şi simplu cu ou fier sau pască „, încheie Nicolai.