Chef Scărlătescu, aventuri culinare în Thailanda

Apropo.ro / 08.01.2015, 10:59
Chef Scărlătescu, aventuri culinare în Thailanda
Pentru el orice vacanţă sau excursie se transformă într-un pretext de a descoperi noi gusturi, reţete şi ingrediente.
 
Pentru că niciodată nu pleacă din ţară doar pentru a se relaxa, nici anul acesta chef Scărlătescu nu s-a abătut de la acest obicei: aflat în Thailanda, unde a petrecut Revelionul, juratul de la ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” a profitat de ocazie pentru a face cunoştinţă cu chefi locali şi pentru a învăţa o parte din secretele lor culinare.
 
 
 
”Am avut ocazia să mânânc în Koh Samui un preparat cu totul şi cu totul fabulos, cu vită Wagyu, o vită de origine japoneză considerată a fi una dintre cele mai scumpe din lume, alături de un sos de curry senzaţional. Nu m-am putut abţine şi am intrat în bucătăria restaurantului cu pricina, unde l-am cunoscut pe chef, Raden Kaew-U-Don. De la el am învăţat chiar atunci să prepar sosul respectiv. A fost foarte pietenos şi bucuros să îmi arate cum îl prepară, apoi am stat de vorbă şi am făcut schimb de poveşti culinare, ca între bucătari. Sunt fericit ori de câte ori pot să-mi îmbogăţesc cunoştinţele”, povesteşte Cătălin Scărlătescu.
 
 
Cucerit de preparatele asiatice, cheful de la ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” s-a delectat cu multe alte preparate locale, de la celebra supă Ton Yum, la farfurii delicioase cu peşte, fructe de mare sau vită.