Cine va fi următorul mare patiser?

De: Mioara Tronaru / 26.11.2013, 16:24
Cine va fi următorul mare patiser?
De sâmbăta aceasta, la TV5 Monde, unul dintre cele mai aşteptate show-uri culinare ale momentului: ”Cine va fi următorul mare patiser?”.

10 patiseri profesionişti, fiecare visând să devină un nume de referinţă în acest domeniu, concurează pentru a deveni următorul mare patiser francez, sub indrumarea unui juriu. Ei participă la una dintre cele mai aşteptate emisiuni ale momentului, difuzate de TV5 Monde: Qui sera le prochain grand pâtissier? / Cine va fi următorul mare patiser? În România, programul va începe sâmbăta aceasta, 30 noiembrie, de la ora 22.00, şi va fi difuzat timp de patru săptămâni, până pe 21 decembrie, cu subtitrare în limba română.

Pe parcursul câtorva săptămâni, cei 10 participanţi vor fi pregătiţi, sprijiniţi, sfătuiţi, antrenaţi şi, în egală măsură, evaluaţi, de un juriu format din patru mari patiseri, renumiţi la nivel internaţional. Juraţii vor fi: Christophe Michalak, Christophe Adam, Philippe Urraca, Pierre Marcolini.

Pe drumul formării noilor patiserilor, “juraţii” îi găzduiesc în patiseriile lor, din Paris sau din regiune, pentru a le împărtăşi din experienţa lor. De-a lungul emisiunii, concurenţii îşi vor confrunta talentul, cunoştinţele, creativitatea, dar şi tehnicile personale.

Şi cum patiseria franceză este considerată a fi cea mai spectaculoasă din întreaga lume, o emisiune profesionistă în acest sens este mai mult decât binevenită. Un show despre prestigiu, talent şi pasiune, spun cei de la TV5 Monde, prezentat de Virginie Guilhaume.