Claudiu Mitcu la ”Visions du Reel”

De: Mioara Tronaru / 09.04.2013, 09:00
Claudiu Mitcu la ”Visions du Reel”
”Maria”, cel mai recent documentar semnat de Claudiu Mitcu, a fost selecţionat în competiţia internaţională a Festivalului Internaţional de Film Documentar ”Visions du Reel”, ce va avea loc în perioada 19-26 aprilie la Nyon, în Elveţia.

Festivalul Internaţional de Film Documentar ”Visions du Reel”, unul dintre cele mai respectate şi mai importante evenimente de gen din Europa, a ajuns în acest an la cea de-a 44-a ediţie. Cu un scop extrem de bine definit „de a arăta lumea aşa cum este”, festivalul evită producţiile mainstream, concentrându-se pe veritabilii autori de film documentar, adică pe cei ce pun accentul pe artă şi nu pe senzaţionalism, oferind deopotrivă o diversitate de viziuni şi aspiraţii comune.

O poveste extrem de emoţionantă despre ultimele ore din viaţa unei bătrâne căreia rudele şi prietenii îi pregătesc cea din urmă călătorie, ”Maria” este cel de-al 5-lea documentar al lui Claudiu Mitcu. Din filmografia acestuia mai fac parte filmele Nisipuri (2007), Australia (2009), Circul vesel (2011) şi Noi doi (2012), selecţionate şi premiate în peste 20 de festivaluri internaţionale.