Colin Farrell şi Jessica Chastain revin pe marele ecran în pelicula “Miss Julie”

De: Nicoleta Nicolae / 17.04.2015, 10:00
Colin Farrell şi Jessica Chastain revin pe marele ecran în pelicula “Miss Julie”
“Miss Julie”, cu Colin Farrell, Jessica Chastain şi Samantha Morton în rolurile principale, va avea premiera în România, din 24 aprilie.

Adaptare după piesa de teatru omonimă scrisă în 1888 de norvegianul August Strinberg, “Miss Julie” a făcut parte din selecţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto, în 2014.

Povestea are loc într-un castel de ţară din Irlanda anului 1880. Într-o noapte de vară, Domnişoara Julie (actriţa Jessica Chastain) lasă puţin la o parte constrângerile sociale şi începe să flirteze cu valetul tatălui său (Colin Farrell). Cei doi dansează, beau, îşi fac confesiuni şi se manipulează unul pe celălalt. Ea, uşor tentată de sentimentul degradării; el, un tip citit, umblat şi instruit, dar cu toate astea, pe alocuri, aspru şi grosolan. Amândoi animaţi în egală măsură de atracţie, dar şi de dezgust reciproc.

Miss Julie descrie o luptă aprigă pentru putere şi dominare, mascată într-un joc crud al seducţiei şi al repulsiei.

“Simt că piesa asta (Miss Julie, după care a fost realizat filmul omonim – n.red.) a făcut tot timpul parte din mine”, spune regizoarea Liv Ullmann, care în tinereţe a avut o frumoasă carieră ca actriţă de teatru şi film. “Când eram mai tânără am tot sperat să am şansa de a juca chiar eu acest rol, pe o scenă, dar n-a fost să fie. Când producătorii m-au sunat să mă întrebe dacă aş fi interesată să fac un film pe tema femme fatale, m-am gândit imediat la Miss Julie.”

Lucrând la adaptarea piesei pentru film, regizoarea norvegiană s-a îndrăgostit pe loc de proiect. Şi nu numai pentru că autorul piesei era conaţionalul ei, Strindberg, ci şi pentru că tema este foarte importantă pentru ea la nivel personal. “Să fii văzută sau să rămâi invizibilă? Să prezinţi o imagine care nu corespunde realităţii. Să fii iubită pentru ceea ce eşti, şi nu pentru ceea ce ceilalţi văd în tine. Relaţiile dintre sexe şi criza generată de acestea”, acestea sunt temele de care Liv Ullmann se declară foarte ataşată.