Concursul Naţional de Mecatronică

De: Mioara Tronaru / 25.04.2014, 10:47
Concursul Naţional de Mecatronică
Grand Cosmos, în parteneriat cu Universitatea “Politehnica” din Bucureşti, organizează etapa locală a Concursului Naţional de Mecatronică. Vor intra în competiţie roboţii mobili dezvolta]i de studenţii Facultăţii de Inginerie Mecanică şi Mecatronică.

Grand Cosmos, spaţiul expoziţional din Băneasa Shopping City, găzduieşte duminică, 27 aprilie, de la ora 13:00, etapa locală a Concursului Naţional de Mecatronică. Organizat de Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică din cadrul Universităţii “Politehnica” din Bucureşti, concursul are ca scop premierea celor mai bune echipe studenteşti de proiectanţi şi programatori de roboţi mobili. Evenimentul încheie oficial expoziţia interactivă The Robot Zoo care, de-a lungul a două luni, a dezvăluit vizitatorilor mecanismul funcţionării animalelor prin reprezentarea biomecanicii unor exemplare robotizate de mari dimensiuni.

Concursul de Mecatronică constă într-o întrecere între roboţi mobili. Echipele de studenţi trebuie să proiecteze un robot mobil care să parcurgă două probe: un traseu de viteză şi un traseu cu obstacole. Pentru realizarea acestor roboţi, studenţii trebuie să implementeze cele mai adecvate strategii de control, cu scopul ca aceştia să parcurgă optim obstacolele de pe trasee. Comisia de concurs va fi organizată din profesori ai Facultăţii.

Etapa finală a Concursului Naţional de Mecatronică, cea naţională, se va desfăşura la Universitatea “Politehnica” din Bucureşti, în zilele de 15-16 mai 2014. La competiţie vor participa Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, Universitatea “Politehnica” din Timişoara, Universitatea din Craiova şi bineînţeles, Universitatea “Politehnica” din Bucureşti.