Contraceptivele trateaza acneea, seboreea si pilozitatea

Apropo.ro / 15.07.2008, 08:30
Contraceptivele trateaza acneea, seboreea si pilozitatea
Pilulele contraceptive reprezinta un tratament eficient impotriva acneei, seboreei si pilozitatii excesive si nu determina aparitia acestora.

Pilulele contraceptive reprezinta un tratament adjuvant eficient impotriva acneei, seboreei si pilozitatii excesive si nu determina aparitia acestora spun specialistii de la compania Gedeon Richter.

Ai dubii in ce priveste efectul contraceptivelor asupra corpului tau? Adriana Toader, brand manager Richter, ne explica pe larg: "Acest fenomen este, in mod fals, pus pe seama cantitatii de hormoni din componenta pilulelor anticonceptionale. Dimpotriva, tocmai datorita hormonilor din compozitie, acestea s-au dovedit foarte eficiente in tratarea acestor afectiuni, deoarece actioneaza asupra cauzei hormonale care duce la aparitia acneei, seboreei sau hirsutismului".

Contraceptivele orale au fost permanent imbunatatite astfel incat tipul de molecula progestativa a suferit schimbari majore, iar concentratia de estrogen a ajuns sa fie de 3-5 ori mai mica fata de cea folosita in trecut.

Asadar, in ceea ce priveste influenta negativa asupra metabolismului manifestata de vechile pilule, noile tipuri de contraceptive reduc aproape in totalitate aceste potentiale efecte, cu conditia ca ele sa fie administrate corect.

In ceea ce priveste pilozitatea excesiva, cel mai semnificativ exemplu in care contraceptivele moderne aduc maxime beneficii il reprezinta hirsutismul. Tratamentul hirsutismului depinde atat de severitatea lui, cat si de tulburarile hormonale prezente. Exista tratamente cosmetice si hormonale. Tratamentul cosmetic consta in depilarea periodica cu ceara, creme, precum si depilarea definitiva cu laser. Tratamentul hormonal cu contraceptivele orale estroprogesteronice reduc nivelul plasmatic al testosteronului, reducand astfel hirsutismul.

Asadar contraceptivele de ultima generatie nu ajuta doar la prevenirea sarcinilor, ci aduc si numeroase beneficii pentru intregul organism, printre care reglarea menstruatiei, reducerea sindromului premenstrual si beneficii aduse tenului.

CONCURS: Castiga invitatii la ArtMania Festival 2008!


 

Citeste si:

Contraceptia feminina - de ieri, de azi, de maine

Contraceptia feminina – de ieri, de azi, de maine

Omul are dreptul la sanatate. La fel, omul are dreptul si la sanatatea reproducerii. Un cuplu are dreptul sa isi aleaga momentul in care se va naste copilul. Contraceptia…

Pilulele contraceptive scad riscul de cancer ovarian

Pilulele contraceptive scad riscul de cancer ovarian

Pilula contraceptiva poate proteja femeile impotriva cancerului ovarian pe o perioada de cel putin 30 de ani de la incetarea tratamentului si a prevenit, pana in prezent,…

Cancerul, boala care nu iarta

Cancerul, boala care nu iarta

In Romania, cancerul bronhopulmonar, cel mai comun tip de cancer, se pozitioneaza pe primul loc in motivele deceselor la barbati (6540) si locul patru la femei, dupa can…

Scrie la

Scrie la "Apropo de sex", unde iti raspundem in fiecare vineri

Ai probleme in relatie sau legate de sex? Cauti raspunsuri? In fiecare vineri, Titus si Aida iti raspund la intrebari, doar pe Apropo.ro la "Apropo de sex".

Jocul zilei

Clipul zilei

Emo Shooting Blonda de la DEX – Ep. 5 – Peltea
Loveste cu YO-YO-ul cati mai multi emo kids Cuvinte cheie: blonda de la dex video
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS, Clienti RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza