Costică Ştefănescu a lăsat o moştenire colosală!

De: Cătălina Matei / 22.08.2013, 10:13

Costică Ştefănescu a lăsat o moştenire colosală!
Regretatul Costică Ştefănescu, fostul căpitan al Craiovei şi al naţionalei, a avut fler de afacerist.

Împreună cu soţia sa, Mary, investise aproximativ 1.800.000 € în două hoteluri din staţiunea Eforie Nord. De fapt, un hotel şi o vilă-boutique, cum îi plăcea să spună.
“Ideea afacerii noastre s-a născut firesc, pentru că Mary a lucrat în turism, în Germania, încă dinainte de Revoluţie. Unul dintre hoteluri se numeşte Maryland, chiar de la numele ei. Iar celălalt, care e mai mult o vilă, e Evelyne, de la nepoţica mea. Am băgat, în total, cam 1.800.000 de euro. Sunt investiţii rentabile, chiar dacă la noi sezonul înseamnă doar trei luni pe an”, explica Ştefănescu într-un interviu acordat ziarului Libertatea acum aproape patru ani.

Cea mai mare parte din câştigurile lui Costică a venit din contractele sale cu mai multe formaţii din spaţiul arab. El era un veteran al zonei Golfului, antrenând la Al Shoala (Qatar), Al Jaish şi Al Wahda (Siria), Najran SC (Arabia Saudită), Al Tadamon (Kuweit) şi Al Jamal (Qatar), unde a activat în 2012, când se simţea un pic mai bine. Conform unor surse arabe, în total, tehnicianul ar fi încasat circa 2.000.000 de euro. Apropiaţii familiei Ştefănescu afirmă că antrenorul şi nevasta sa mai aveau un apartamant în Germania, lângă Köln, şi o casă în România, la Bucureşti. În aceste condiţii, specialiştii în imobiliare consultaţi de ziarul Libertatea estimează că averea fostului internaţional se ridică la circa 4.500.000 de euro, care ar urma să fie împărţiţi între urmaşii fostului căpitan al naţionalei României.