Costin Cambir – Tocilarul din “Arestat la domiciliu”termină două facultăţi de actorie

Apropo.ro / 31.03.2008, 00:00
Costin Cambir - Tocilarul din “Arestat la domiciliu”termină două facultăţi de actorie
Costin Cambir se află la primul lui rol într-un serial de televiziune. Pînă acum, s-a ocupat cu studiul la Facultatea de actorie a Universităţii Hyperion şi la cea din cadrul UNATC. Chiar dacă are filmări la Buftea şi merge la două facultăţi, îşi găseşte timp să facă repetiţii lungi la chitară electrică…

Cum e viaţa la 20 de ani? Costin Cambir răspunde, de la cei 20 de ani ai săi: “Frumoasă şi fabuloasă cînd echipa mea preferată, Dinamo, cîştigă vreun meci!”. De mai bine de opt ani, tînărul actor nu ratează, din galerie, nici o confruntare pe teren a cîinilor roşii. În plus, la fiecare început de sezon, îşi achiziţionează un fular nou cu însemnele clubului de fotbal, aşa că în prezent se laudă cu o colecţie numeroasă. Anul acesta, Costin termină Facultatea de actorie la Universitatea Hyperion şi în 2009 tot facultatea de actorie, dar la UNATC. Prima oară, a dat admitere din întîmplare. “Nici nu ştiam că există o facultate de actorie. Eram în tabără la Năvodari, iar seara jucam mima alături de colegii mei. Şi o doamnă profesoară mi-a spus că aş fi bun ca actor”, îşi aminteşte el. I-a urmat sfaturile şi a intrat la prima facultate. După un an, a pus pariu cu prietenii lui că va fi admis şi la stat. A reuşit cu nota 10. Pînă acum, a fost distribuit la Teatrul de operetă în “Vînătoarea de balene” şi la Teatrul Masca în “Statuia libertăţii”.

Un rol precipitat
Cît priveşte televiziunea, “Arestat la domiciliu” este o premieră în viaţa lui Costin Cambir. Într-o zi, a fost chemat la casting şi, la ora la care trebuia să fi fost deja văzut de producătorii din Buftea, abia termina filmările la un scurt-metraj. “Am luat autobuzul 282 pînă la Domenii, am mers pe jos pînă la Chibrit şi de acolo am luat microbuzul pînă în Buftea”, îşi aminteşte el. “Am alergat destul de mult de unde m-a lăsat microbuzul şi pînă unde trebuia să dau proba şi, cînd am apărut eu, i-a pufnit rîsul pe toţi. Eram atît de agitat încît cred că aşa i-am convins să mă accepte pentru rolul Luca Dumitru”. Personajul pe care îl interpretează Costin este elev în clasa a IX-a, tocilar, pus tot timpul la punct de sora lui, Raluca, şi îndrăgostit de… Martina tocilara. În realitate, Costin nu are nici o legătură cu toceala. Pe lîngă cele două facultăţi pe care le urmează cu succes, este pasionat de chitara electrică. În urmă cu mai bine de doi ani, l-a văzut în concert pe maestrul Adi Manolovici. Ulterior, a intrat la Academia de rock, pe care acesta o conduce. Acolo, a început să afle tainele muzicii instrumentale. “Am nevoie de cinci ore de studiu zilnic ca să ajung la performanţă. Uneori le ratez, dar recuperez sîmbăta şi duminica. Pot să repet oriunde, şi într-o sală de aşteptare. Oricum, nu aude nimeni. Ca să se bucure şi altcineva de muzica mea ar trebui să aduc după mine şi amplifica­torul”. Pînă acum, Costin şi-a demonstrat talentul şi într-un episod din “Arestat la domiciliu”. “Am fost aplaudat de toată echipa la sfîrşitul filmărilor şi m-am simţit extraordinar”.