Cu Carmen Harabagiu despre noul serial produs de HBO România

De: Mioara Tronaru / 31.05.2014, 08:00
Cu Carmen Harabagiu despre noul serial produs de HBO România
HBO a anunţat săptămâna trecută o nouă producţie: “Umbre”, cel de-al treilea serial original produs de HBO Europe în întregime în România, după un format australian, cu Şerban Pavlu în rolul principal. Pentru a afla mai multe amănunte i-am pus câteva întrebări doamnei Carmen Harabagiu, Country Manager HBO România.

– Ce v-a făcut să alegeţi această producţie?

Încă de când am citit pentru prima oară despre acest format, am considerat că s-ar potrivi foarte bine pieţei din România. Scenariul inspirat şi ideea originală ne-au determinat să mergem înainte cu această producţie.

– Cum se întâmplă: sunt mai multe formate din care să alegeţi sau nu?

Există numeroase formate care pot fi achiziţionate, însă asta nu face alegerea mai uşoară. Atunci când ne îndreptăm atenţia către un scenariu încercăm să îl privim prin ochii telespectatorului. Tot ce contează pentru noi este ca abonaţii noştri să se bucure de producţiile HBO şi să le putem oferi serialele pe care îşi doresc să le urmărească.

– Ce recomandă acest serial pentru a avea succes la publicul român?

Dincolo de distribuţie, despre care vom vorbi curând, considerăm că principalul atu al serialului ”Umbre” este scenariul excelent. Bogdan Mirică a reuşit să facă o treabă grozavă şi, pornind de la formatul original, a creat poveşti captivante plasate în lumea noastră, cu limbajul şi tipologiile specifice unei subculturi din România.

– Cum a fost ales Şerban Pavlu?

În urma unui casting, echipa de producţie, împreună cu regizorul, Igor Cobileanski, şi cu scenaristul, Bogdan Mirică, l-a ales pe Şerban Pavlu pentru a-l interpreta pe Relu, personajul principal.

– Ne puteţi dezvălui şi alte nume din distribuţie?

În curând fanii HBO vor afla întreaga distribuţie a noului serial.

– În cazul ”Rămâi cu mine”, a fost o frumoasă surpriză colaborarea dintre HBO şi trupa byron, vom avea şi în cazul “Umbre” muzică românească?

Colaborarea cu byron a fost o bucurie şi o reuşită. Ne-am înţeles excelent şi am comunicat fără probleme. Ei au înţeles foarte bine care sunt nevoile noastre, au răspuns profesionist şi prompt şi au muncit foarte mult pentru acest proiect. Pentru ”Umbre”, muzica va fi, ca şi în cazul producţiilor anterioare, un subiect extrem de important şi vom încerca să găsim cele mai potrivite acorduri care să însoţească scenele din serial.

– Unde vor avea loc filmările?

Filmările pentru serialul ”Umbre” vor avea loc preponderent în Bucureşti.

– Imaginea de la “Rămâi cu mine” a fost una spectaculoasă, imaginile filmate cu drona – extraordinare. Veţi folosi şi pentru “Umbre” aceeaşi echipă?

Vă pregătim imagini cel puţin la fel de spectaculoase, realizate de o echipă profesionistă şi entuziastă. Echipa nu va fi aceeaşi cu cea de la producţia precedentă.

– Acţiunea are loc în Bucureşti?

Da.

– După un Bucureşti luminos şi de nerecunoscut în “Rămâi cu mine”, să ne aşteptăm la unul întunecat şi tenebros în ”Umbre”?

Mai degrabă altfel. Date fiind poveştile şi personajele, atât cadrul, cât şi atmosfera vor fi diferite de cele din ”Rămâi cu mine”.

– Câte episoade va avea serialul?

Opt episoade.

– Ce alte producţii mai are în vizor HBO România pentru viitor?

Lucrăm în paralel la dezvoltarea mai multor proiecte. Cu siguranţă nu ne vom opri aici şi vom continua să propunem publicului noi producţii locale de calitate şi bine realizate.

– V-aţi gândit să luaţi în calcul şi realizarea unui serial după un scenariu original românesc? Există asemenea scenarii? A primit HBO România vreo solicitare în acest sens?

Până acum, în ceea ce priveşte producţiile de ficţiune, am dezvoltat formate internaţionale, însă nu înainte de a le localiza şi adapta pentru piaţa noastră. În viitor, ne-am bucura să realizăm producţii româneşti 100%. Încurajăm scenariştii să ne abordeze şi să ne propună proiecte.

Mioara Tronaru