Cum iti decorezi bradul de Craciun?

De: Manuela Stoicescu / 16.12.2007, 12:24
Cum iti decorezi bradul de Craciun?
De cele mai multe ori impodobirea bradului reprezinta o sarcina destul de grea atunci cand ai vrea sa ai cel mai frumos pom de Craciun.

De cele mai multe ori impodobirea bradului reprezinta o sarcina destul de grea atunci cand ai vrea sa ai cel mai frumos pom de Craciun. Trebuie sa gasesti podoabele potrivite, sa repartizezi culorile intr-un mod cat mai armonios, sa nu fie prea incarcat dar nici golas, sa nu depasesti bugetul si nu in ultimul rand, sa fii sigur ca ai facut cea mai buna alegere in privinta bradului.

Cei mai multi dintre noi prefera inca brazii naturali, care pastreaza mirosul acela rece si proaspat de padure si adauga un plus de farmec sarbatorilor. Brazii artificiali au devenit insa o optiune demna de luat in calcul avand in vedere durabilitatea si efortul minim atunci cand vine vorba de strans. Mai mult, un brad artificial e de cele mai mult ori mai bogat si categoric “nature-friendly”.

Orice brad vei alege, gandeste-te in primul rand la spatiul pe care il ai la dispozitie. Surpriza unui brad prea inalt poate aduce cu sine o multime de neplaceri la capitolul “logistica festiva”.

Sa trecem insa la procesul de impodobire, pentru ca bradutul tau sa fie admirat si laudat asa cum merita:

– unul dintre cele mai importante lucruri cand vine vorba de decoratiuni este modul in care le depozitezi si le pastrezi. Daca anul trecut dupa incheierea sarbatorilor ai dat pur si simplu toate globuletele, stelutele, clopoteii si beteala jos din brad si le-ai inghesuit intr-o cutie, cel mai probabil acestea nu vor fi in cea mai buna stare atunci cand le despachetezi. Asa ca organizeaza-ti podoabele si pastreaza-le astfel incat sa le poti avea ani buni de-acum incolo.

– daca ai optat pentru un brad natural, tine minte ca pinii nu sunt chiar cea mai buna alegere; pe masura ce trec zilele, pinilor le cad acele si s-ar putea ca in dimineata de Craciun sa-ti gasesti globurile atarnate pe crengi golase. Cauta mai degraba un brad sau un molid. In plus, poti testa “prospetimea” pomului de Craciun pe care vrei sa-l achizitionezi indoind putin o crenguta. Daca aceasta se rupe, inseamna ca bradul e uscat si ca ramurile sale nu pot sustine podoabele pe care vrei sa le agati.

– testeaza instalatiile de iluminat inainte sa le incolacesti in jurul bradutului. Asigura-te ca functioneaza toate beculetele si ca instalatia e in stare buna. N-ai vrea artificii spontane declansate in sufragerie.

– daca iti place ideea, poti achizitiona un brad artificial cu crengutele gata luminate. E o optiune excelenta atunci cand ai copii sau animalute care-ar putea sa traga instalatia din pom. In plus, acestia se sting singuri atunci cand s-au incins.

– cuvantul magic atunci cand incepi sa-ti decorezi bradul este proportia. Aseaza decoratiunile mai mari la baza si cele mai mici spre varf, pentru un efect placut ochiului.

– aseaza beteala pe marginea fiecarei ramurele ca si cum ar fi turturi care atarna de crengute.

– alege o tema si gandeste-te cum o poti realiza. Poti alege o culoare sau o schema de culori – auriu, argintiu, argintiu si rosu sau roz si auriu – in functie de starea, personalitatea si preferintele tale. Mai ai de ales intre traditia germana de a decora bradul cu bombonele, turta dulce si alte bunatati, stilul victorian (multi ingerasi, podoabe mititele, ornamente din abundenta) sau stilul country (globuri de sticla, ornamente din lemn si zapada artificiala). Un pic de research nu strica iar in astfel de ocazii e chiar o activitate placuta.

– pentru un bradut unic si original, agata in el podoabele pe care le ai de la bunica, prajiturele sau bomboane facute in casa sau decoratiuni facute de manuta ta, precum floricele si fulgi din hartie colorata sau ingerasi din diverse materiale.

Decorare placuta!