Cum mâncăm fructele și ce proprietăți au ele

Apropo.ro / 25.01.2015, 16:00
Marea majoritate a oamenilor consumă fructe. Pașii sunt simpli - le cumperi, le speli, după care le savurezi. Unii spun că treaba ar fi mai complexă....

Desigur, complexă nu atunci când ne referim la consumul lor propriu zis, ci mai ales momentul potrivit pentru a le mânca.

De obicei, fructele se consumă pe stomacul gol și niciodată după o masă.

Dacă le vei mânca așa, atunci vor juca un rol important în detoxifierea organismului, îți vor oferi un plus de energie și te vor ajuta în procesul de slăbit.

Fructele sunt alimente importante – să spunem că mănânci două felii de pâine și una de fruct. Dacă le combini, fructul va fermenta în stomac și se va transforma în acid. Când fructul intră în contact cu mâncarea din stomac, el strică efectiv mâncarea ingerată.

Astfel, reamintim că de preferat este consumul fructelor pe stomacul gol sau înaintea mesei. Se poate că ai auzit în jurul tău oameni plângându-se că după ce au luat masa și au mai consumat, de exemplu, și pepene roșu au început să râgâie, dacă au consumat banane după masă au simțit nevoia să meargă la toaletă, etc. Mixul fructe mâncare produce balonare și gaze intestinale.

fructe

Albirea părului, chelirea, ieșirile nervoase, cearcănele au legătură cu acest consum eronat. Dacă s-ar face corect, aceste manifestări ar putea întârzia să apară.

Dr. Herbert Shelton declară că nu există fructe acide care să facă rău stomacului, pentru că toate acestea devin alcaline după ce sunt consumate… corect.

Dr. Herbert ne mai spune că fructele sunt un secret al frumuseții, sănătății, longevității, energiei, fericirii și menținerii greutății unei persoane.

Atunci când vrei să consumi suc de fructe folosește doar fructe proaspete, nu din conserve. Sucurile încălzite sau fructele gătite își pierd din nutrienți. prin gătirea lor se pierd majoritatea vitaminelor.

Medicii recomandă consumul de fructe, în starea lor naturală, decât sub formă de sucuri. Sucurile de fructe trebuiesc consumate imediat după ce au fost preparate pentru a nu-și pierde proprietățile.

Benefic pentru organismul tău este și cura de trei zile cu fructe și suc de fructe.

Ce proprietăți au fructele pe care le consumăm:

Kiwi – mici, dar puternice. Sunt o sursă bună de potasiu, magneziu, vitamina E și fibre. Conțin până la două ori mai multă vitamina C decât portocalele.

kiwi

Mărul – Un măr pe zi ține doctorul departe, spune o vărbă. Pe lângă vitamina C, mărul conține și antioxidanți, flavonoide, scade riscul apariției cancerului de colon, a infarctului.

Căpșunile – au cea mai mare putere antioxidantă dintre toate fructele și protejează organismul de cauzele ce provoacă cancerul.

Portocala – medicamente dulci, cu puteri mari. Două până la patru portocale pe zi pot ține răceala la distanță, nivelul colesterolului scăzut, previne și dizolvă pietrele la rinichi, și previne și riscul cancerului de colon.

Pepenele roșu – ține de foame și de sete. Cu un procent de 92% apă, conține o doză mare de glutation sau proteina vieții (aminoacid ne-proteic care se găsește în cea mai mare cantitate în ficat) ce ajută la întărirea sistemului imunitar. Este și o sursă bună de licopen, precum roșia, și este de ajutor în lupta împotriva cancerului. Pepenele roșu mai are vitamina C și potasiu.

pepene

Guava și papaya – campioane la conținutul de vitamina C, dintre toate fructele. Guava este bogată în fibre, previne constipația, iar papaya este bogată în caroten și bună pentru ochi.

De asemenea, nu este indicat consumul de apă rece după masă. Specialiștii susțin că există riscul apariției cancerului. Apare rece băută după masă solidifică uleiurile din alimentele pe care le consumi, digestia va fi incetinită. Odată ce acest ulei din stomacul tău va reacționa cu acidul gastric, absorbția către intestin va fi mai rapidă, decât mâncarea pe care ai consumat-o. Așa se dă răgaz absorbției grăsimilor de către organism. cel mai indicat ar fi ca după masă să se consume apă călduță sau o supă, așa cum fac chinezii.