Cum petrec vedetele TVR 2 de Crăciun

De: Cătălina Matei / 21.12.2013, 00:00
Cum petrec vedetele TVR 2 de Crăciun
Mai sunt doar câtva zile până când Moş Crăciun îşi va face simţită prezenţa, iar multe dintre vedetele postului TVR 2 ne-au dezvăluit o parte dintre planurile lor de Sărbători. Iată ce vor face de Crăciun Liana Stanciu, Eveline Păuna, Alina Stancu, Ema Pendiuc şi Lucian Pîrvoiu.

Ema Pendiuc – Două luni de Sărbători

Prezentatoarea emisiunii “Drumul Succesului” de la TVR 2 ne-a mărturist că Sărbătorile de iarnă vor dura vreo… două luni! “Voi petrece Crăciunul acasă, la Piteşti, în familie. Pentru mine este cea mai frumoasă sărbătoare din an şi nu durează două zile, ci două luni. Fiindcă de la 1 decembrie, până la sfârşitul lui ianuarie eu ascult colinde şi mă las purtată în lumea aceasta magică a bucuriei, a culorilor, a mirosului de brad şi a copilăriei”. Cât despre meniu, acesta se anunţă a fi unul tradiţional: “Tradiţional, fără nicio îndoială. Preparate de porc, dintre care şoriciul e la loc de cinste, salata de Boef, sărmăluţe şi prăjituri. În ultimii ani, împreună cu soţul şi sora mea pregătim pentru toată familia un cremşnit delicios”.

Liana Stanciu – Dragă Moş Crăciun…

Pentru vedeta TVR şi soţul său, solistul trupei Bere Gratis, pregătirle pentru Sărbători înseamnă şi rezolvarea unei liste către Moşu’! Ce anume îşi doreşte Teodora, mezina familiei? “Nişte păpuşi hidoase, monştrii , o tabletă Barbie, un microfon adevărat…”.  Iar de pe masa de Vrăciun, negreşit, nu vor lipsi sarmalele! “Nu ştiu dacă meniul va fi diferit de altele, sigur vom avea sarmale fiindcă amândoi, şi Teodora şi tati sunt fani, ar mânca şi la micul dejun”, ne-a mărturisit Liana.

  

Eveline Păuna – Campanie de Crăciun

Prezentatoarea emisiunii “România frumoasă” de la TVR 2 s-a implicat în campania “Ia-mă acasă de Crăciun”, aşa că îşi doreşte ca Moşul cel darnic să ajungă şi pe la copiii din centrele de plasament. “Anul acesta, sărbătoarea va fi specială pentru că voi fi atât alături de familia mea, cât şi de Televiziunea Română, prin campania , un proiect TVR, realizat în colaborare cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Prin acest demers ne-am propus să le oferim cât mai multor copii şansa de a nu mai fi singuri şi trişti de Sărbători, ci să ajungă alături de o familie, unde să-l aştepte pe Moş Crăciun. Sunt convinsă că se vor lega prietenii frumoase între copii şi cei care se vor implica în campanie, prietenii care vor dura, poate, pentru totdeauna! Mi-aş dori ca Moş Crăciun să îi viziteze întâi pe copiii ale căror poveşti le-am cunoscut la filmările pentru această campanie. Ei au mult mai multă nevoie de cadouri, decât oricare dintre noi, cei care putem fi singuri „Moş Crăciun” pentru cei dragi. În rest îmi doresc să-mi aducă un 2014 cel puţin la fel de bun cum a fost anul acesta”, spune Eveline.

 

Alina Stancu – Împodobeşte Bradul în Ajun

Cum va petrece de Sărbători prezentatoarea “Orei de Ştiri” de la TVR 2? “Iubesc Crăciunul, mirosul de cozonaci şi mere coapte, colindele şi chitara tatei, cântecele Tatianei Stepa. În seara de Ajun, niciodată mai devreme, împodobim bradul iar noaptea, după slujba de la biserica Stavropoleos, mergem la părinţi la masă. De ani buni, în ziua de Crăciun toată familia, bunici, părinţi, naşi, fini şi prietenii cei mai dragi, vin la noi, deschidem cadourile lăsate de Moşul, cântăm, ne jucăm, depănăm amintiri şi ne întrecem în poveşti frumoase care ne leagă de-o viaţă. Este şi ziua în care culeg cele mai multe laude din timpul anului, la capitolul gastronomic. Nu există perioadă în care să pun mai mult suflet în bucătărie, iar succesul este garantat şi oboseala plăcută”, ne-a mărturisit Alina.

 

Lucian Pîrvoiu – Aminitiri despre Moş Gerilă

Chiar dacă băieţelul său adaugă în fiecare zi câte o dorinţă pe lista de cadouri, prezentatorul “Orei de Ştiri” de la TVR 2 este convins că Moş Crăciun le va rezolva pe toate! “Goana după cadouri a început deja de Sfântul Nicolae. Şi nu se va opri decât în seara Ajunului Crăciunului. Întotdeauna apar dorinţe de ultimă oră ale lui Eric adresate moşului şi care trebuie onorate. Lista este încă în lucru, aşa cum spuneam, fiul meu de 6 ani descoperă în fiecare zi încă o jucărie care îi lipseşte şi pe care o cere moşului. Toate sărbătorile de Crăciun din copilărie au un aer magic pentru mine. Să nu uităm că mi-am petrecut copilăria în plin comunism, când moşul oficial era Moş Gerilă şi aducea cadourile în noaptea de Revelion. Aşa că sărbătorirea Crăciunului adevărat, fără întregul aparat de marketing existent în zilele noastre avea ceva tihnit şi extraordinar de plăcut. În ciuda existenţei rivalului de sorginte comunistă, adevăratul Moş Crăciun, se încăpăţâna să vină de fiecare dată la întâlnirea cu copiii”, povesteşte Lucian.