Cum s-a născut Mary Poppins

De: Mioara Tronaru / 14.01.2014, 08:00
Cum s-a născut Mary Poppins
O nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun rol principal feminin, 5 nominalizări la premiile BAFTA şi unul dintre cele mai fermecătoare filme ale începutului de an: “Saving Mr.Banks” / ”În căutarea poveştii”, în cinematografele din România din 10 ianuarie.

Walt Disney Pictures şi Forum Film România aduc pe marile ecrane din 10 ianuarie producţia Saving Mr.Banks / În căutarea poveştii, un film inspirat dintr-un episod real din culisele studiourilor Disney, lupta pentru dobândirea drepturilor de ecranizare a seriei de romane „Marry Poppins”. În rolurile principale, Tom Hanks, dublu câştigător al premiului Oscar, îl aduce la viaţă pe legendarul Walt Disney, iar Emma Thomson face o interpretare de excepţie în rolul scriitoare P.L.Travers, care i-a adus şi o nominalizare la Globul de Aur şi una la Premiile BAFTA.

Acţiunea o urmăreşte pe scriitoarea britanică P.L.Travers, care se lasă cu greu convinsă să cedeze drepturile de ecranizare a poveştii sale în mâinile lui Walt Disney, care la rândul său este decis să respecte promisiunea făcută cu 20 de ani în urmă fiicelor sale de a aduce pe marele ecran personajul lor preferat, Mary Poppins.

Filmul nu este un making-off al filmului Mary Poppins, acţiunea petrecându-se cu trei ani înainte de începerea propriu-zisă a filmărilor. Este povestea din spatele unui film frumos, ce explorează originile a cum a ajuns acest film să devină o capodoperă, cucerind o lume întreagă. La un nivel mai profund, este despre încercarea lui Disney de a descoperi motivele pentru care P.L.Travers îşi protejează atât de mult povestea”, a declarat John Lee Hancock, regizorul filmului.

Emma Thompson, aclamată de critici pentru prestaţia sa din film şi nominalizata la Globurile de Aur şi Premiile BAFTA a declarat că acesta a fost unul dintre cele mai complicate roluri ale carierei sale. “P.L Travers este un personaj plin de contradicţii, iar oscilaţia aceasta permanentă a fost fascinantă şi provocatoare”, explică actriţa.

Din distribuţie mai fac parte Collin Farrell, Rachel Griffiths, nominalizată la premiile Emmy şi Oscar, precum şi Paul Giamatti, câştigător al unui premiu Emmy şi nominalizat la Oscar.