Cum se vede viaţa în doi în “Iubirea bat-o vina!“

De: Mioara Tronaru / 28.02.2014, 08:00
Cum se vede viaţa în doi în “Iubirea bat-o vina!“
Relaţiile, în special cele de cuplu, sunt pline de provocări şi au fiecare etapele lor, cu bune şi cu rele, iar comedia “Rules of Engagement”/”Iubirea bat-o vina” de la Comedy Central Extra vine cu o imagine asupra diverselor faze ale relaţiilor, de la independenţă la căsătorie, trecând prin etapa cuplului de îndrăgostiţi.

În şapte sezoane şi cu o abordare plină de umor, „Rules of Engagement” / „Iubirea bat-o vina” aduce în prim plan relaţiile dintre bărbaţi şi femei, văzute din perspectiva unui burlac afemeiat, a unui cuplu căsătorit de ani de zile care încearcă să reanime pasiunea şi prin ochii unor îndrăgostiţi proaspăt logodiţi, aflaţi în perioada „de miere” a vieţii în doi.

Deşi abundă în situaţii comice, serialul de la Comedy Central Extra pune în prim plan şi câteva adevăruri cu valoare universală atunci când vine vorba despre viaţa în cuplu.

Să preţuieşti ceea ce ai!

Relaţiile de cuplu au suişuri şi coborâşuri, însă, atunci când preţuieşti ceea ce ai alături de partenerul tău, totul este mai uşor. În „Rules of Engagement” / „Iubirea bat-o vina!”, personajul burlac, Russel (Davis Spade), este cel care afişează mereu o atitudine dispreţuitoare faţă de cei implicaţi în relaţii serioase şi este eternul optimist în materie de femei. Afemeiat şi neserios, Russel este prietenul burlac pe care cuplurile seriei – Jeff şi Audry (Patrick Warburton şi Megyn Price) şi Adam şi Jennifer (Oliver Hudson şi Bianca Kajlich) – nu îl invidiază pentru viaţa pe care o duce. Cu toate acestea, problemele lui Russel sunt cele care, de multe ori, fac viaţa în doi să pară mult mai atractivă.

Sinceritatea contează cel mai mult

Adam şi Jennifer sunt îndrăgostiţii seriei şi, de multe ori, îşi manifestă dragostea prin gesturi tandre, pe care burlacul grupului nu le priveşte cu ochi buni. Aversiunea lui Russel faţă de manifestările de dragoste ale celor doi are legătură şi cu propriul stil de viaţă. Russel, aflat mereu în căutarea unei noi femei cu care să facă sex, trebuie mereu să inventeze tot soiul de pretexte şi minciuni care să-i permită să sară dintr-un pat în altul. Spre deosebire de Russel, cuplurile serialului n-au nevoie de minciuni pentru a face lucrurile să meargă şi se pot alinta oricând doresc, gesturile tandre fiind fireşti în relaţiile în care partenerii se cunosc şi sunt sinceri unul cu celalalt.

Ţine cont de sensibilităţile celuilalt!

Spre deosebire de burlacul Russel, care nu are pe cineva stabil cu care să-şi împartă viaţa şi care declară sus şi tare: „Fac ce vreau, mă întâlnesc cu cine vreau (…) Şi fac sex cu oricine mă lasă”, protagoniştii celor două cupluri ale serialului ţin cont unii de sensibilităţile celorlalţi. Astfel, Jeff respinge sentimentalismul, e un tip frugal şi chiar zgârcit când vine vorba de bani şi încearcă mereu să-şi descurajeze soţia să cheltuie prea mult pentru mobilă, de exemplu. Audrey, femeie modernă şi editor de revistă, e o fire impulsivă, însă îşi place soţul aşa cum e, cu tot cu pretinsa duritate, pentru că ştie că nu e din răutate şi că ar face tot posibilul să îndrepte lucrurile în cazul în care face o greşeală. Pe de altă parte, în cuplul logodit, Adam e un tip sensibil şi bine intenţionat, dar cam naiv şi incapabil să ţină secrete. Jennifer e logodnica carismatică, care îi tolerează minusurile lui Adam pentru că acesta este un om bun şi arată foarte bine; e conştientă de naivitatea logodnicului ei, făcând mereu eforturi pentru a evita ca acesta să ajungă în situaţii jenante.

Compromisurile – reţeta liniştii în cuplu

Jeff îi explică lui Adam, la un moment dat, că regulile sunt vitale într-o relaţie şi trebuie să existe soluţii de compromis: „Ea voia o pisică şi eu nu (…) Aşa că ne-am luat o pisică”.