Cum va fi vremea în lunile mai, iunie și iulie 2014

De: Carmen Ulian / 04.05.2014, 12:00
Cum va fi vremea în lunile mai, iunie și iulie 2014
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor și a cantităților de precipitații pe teritoriul României valabilă pentru perioada mai - iulie 2014.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distributia cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

MAI

Temperaturile medii lunare se vor situa în general în limite apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor.

Cantitățile lunare de precipitații vor prezenta în general valori apropiate de mediile climatologice, iar în vestul, centrul și estul țării acestea pot înregistra o tendință spre excedent.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe  vremea.apropo.ro

IUNIE

Regimul termic în luna iunie 2014 va fi in general apropiat de normalul climatologic in cea mai mare parte a regiunilor României, exceptand sud-estul, vestul si local in sudul tarii, unde valorile termice se pot situa peste cele normale.

Cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de medii le lunare in centrul si nordul tarii, iar in restul teritoriului acestea se vor situa in general sub valorile normale.

Dacă ai planuri de pescuit află de la noi valorile solunarului pe zile și pe luni. Fir întins!

solunar mai

IULIE

În luna iulie 2014, temperatura aerului va prezenta valori peste mediile climatologice in cea mai mare parte a regiunilor României, iar in centrul si nordul teritoriului acestea vor fi apropiate de normal.

Cantitatile lunare de precipitatii se pot situa sub normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului.