Cum va fi vremea până în luna aprilie 2014

Apropo.ro / 03.02.2014, 16:00
Cum va fi vremea până în luna aprilie 2014
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor și a cantităților de precipitații pe teritoriul României, până în luna aprilie 2014.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distributia cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

FEBRUARIE

Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în regiunile centrale și nordice și peste aceste medii în restul teritoriului.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi apropiate de mediile climatologice, posibil local excedentare în vestul, nord-vestul și centrul țării.

MARTIE

Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale, exceptând regiunile sud-estice și local sudice, unde se vor situa peste normalul perioadei.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, exceptând sud-estul, unde se vor încadra în normele climatologice.

APRILIE

Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice în sud-estul, vestul și local în sudul țării și se vor situa sub normalul perioadei în restul regiunilor.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi apropiate de mediile multianuale, cu o tendință de excedent în centrul și nordul țării.

vremea