Cum va fi vremea până în luna iunie 2015

De: Carmen Ulian / 24.03.2015, 10:00
Cum va fi vremea până în luna iunie 2015
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor până în iunie, pentru toate regiunile din țară.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distributia cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

APRILIE

Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice în sud-estul țării și local în sud, dar se vor situa sub normalul perioadei în restul regiunilor.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi excedentare în centrul și nordul țării și local în restul teritoriului.

MAI

Temperatura aerului va fi apropiată de normalul climatologic în sud-est și local în sudul și vestul țării, iar în celelalte regiuni va avea valori sub mediile multianuale ale perioadei.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice și sudice, unde se vor situa, în general, în apropierea mediilor multianuale.

IUNIE

Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile lunare de precipitații se vor situa sub normele multianuale în sudul, sud-estul și estul teritoriului, iar în regiunile centrale și nordice sunt posibile, local, cantități peste aceste norme.

Tags: