Cum va fi vremea până pe 2 martie 2014

Apropo.ro / 18.02.2014, 15:00
Cum va fi vremea până pe 2 martie 2014
Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor până pe data de 2 martie 2014 valabilă pentru toate regiunile din țară.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

BANAT

Pe tot parcursul intervalului de prognoză, valorile termice se vor situa peste cele climatologic normale în a doua jumătate a lunii februarie și început de martie, astfel că temperaturile vor fi în medie de 12…17 grade ziua și 2…6 grade noaptea. În zilele cele mai calde (17,19, 20 februarie) abaterea pozitivă a temperaturii față de mediile multianuale specifice perioadei din an vor fi chiar și de 10 grade. O ușoară scădere a valorilor termice este estimată pentru intervalul 23 – 25 februarie, atunci când media temperaturilor maxime va fi de 9…12 grade, iar a minimelor de 0…4 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioadele 17…18 februarie, 22-23 februarie și în jurul datei de 1 martie, în restul intervalului fiind de așteptat doar ploi trecătoare, slabe cantitativ.

CRIȘANA

Pentru a doua parte a lunii februarie și primele zile din martie, se estimează menținerea unui regim termic caracterizat de valori peste mediile climatologice specifice. Pentru valorile diurne, media la nivelul regiunii va fi de 10…14 grade, iar pentru minimele nocturne de 3…6 grade. În zilele cele mai calde, în special în jurul datei de 19 februarie, temperaturile maxime mediate pe regiune vor fi în jurul a 16 grade, reprezentând o abatere pozitivă față de normele climatologice de până la 10 grade. Pentru intervalul 23 – 25 februarie sunt prognozate temperaturi ușor mai scăzute, dar ce vor continua să se situeze peste ce ar fi normalul datei calendaristice.

Temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare în zilele de 17, 22 și 28 februarie.

TRANSILVANIA

În prima săptămână a intervalului de referință temperaturile se vor situa în cea mai mare parte a regiunii cu mult peste mediile multianuale caracteristice acestei perioade din an, cu valori ziua de 9…13 grade, iar noaptea în general pozitive, 0…4 grade, în medie. Între 22 februarie și 2 martie se estimează un regim al minimelor ceva mai coborât, cu medii de -3…-1 grad, în timp ce valorile termice în cursul zilelor vor fi de 6…10 grade.

Probabilitatea pentru ploi locale, în general slabe cantitativ va fi mai mare în zilele de 17, 22 și 23 februarie. Între 24 și 26 februarie, sunt posibile precipitații slabe, mixte.

MARAMUREȘ

Pe parcursul întregului interval, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal în a doua jumătate a lunii februarie și primele zile de martie, astfel că media maximelor va fi de 8…12 grade, iar a minimelor de 1…4 grade. În zilele cele mai calde (în prima săptămână) temperaturile diurne vor fi chiar și cu 8….10 grade peste mediile climatologice ale perioadei. Ușoara răcire a vremii estimată pentru intervalul 24 – 26 februarie va determina înregistrarea unor medii ușor negative pe timpul nopților.

Vor fi ploi slabe, cu caracter temporar, cu o probabilitate mai mare în ziua de 17 februarie și în intervalul 20-22 februarie, iar în 23 și 24 februarie sunt posibile precipitații mixte.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp     util și desenate frumos. Toate, pe  vremea.apropo.ro

MOLDOVA

Raportat la valorile climatologic normale, a doua jumătate a lunii februarie va fi caracterizată de o vreme caldă în cea mai mare parte a regiunii, fiind de așteptat temperaturi maxime în medie între 6 și 11 grade, în timp ce media minimelor va fi de -2…+2 grade. Valori mai scăzute, apropiate de mediile multianuale se vor înregistra în zonele joase de relief.

Vor fi posibile doar ploi neînsemnate cantitativ și burnițe, cu caracter trecător, cel mai probabil în zilele de 17 și 22 februarie, iar în zilele de 23 și 24 februarie sunt de așteptat precipitații mixte, îndeosebi în jumătatea nordică a regiunii.

DOBROGEA

Regimul termic va fi caracterizat de valori în general mai ridicate decât mediile specifice pentru a doua jumătate a lunii februarie, cu precădere la începutul și la sfârșitul intervalului. Astfel, dacă în medie vor fi valori maxime între 7 și 10 grade și minime între 1 și 4 grade, sunt de așteptat și zile cu abateri termice pozitive mult mai mari, cel mai probabil în 17 și 20 februarie, atunci când temperaturile maxime mediate la nivelul întregii regiuni vor fi de aproximativ 14 grade.

Precipitațiile (ploi sau burniță) vor fi neînsemnate, trecătoare și se vor semnala cu o probabilitate mai mare între 22 și 24 februarie.

MUNTENIA

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză regimul termic se va situa în general peste cel multianual specific perioadei, astfel că media maximelor va fi de 8 la 12 grade, iar a minimelor de 1…4 grade. În zilele de 17, 19 și 20 februarie se vor înregistra temperaturi chiar și mai ridicate, cu până la 10 grade mai mari decât cele climatologic normale, media celor diurne fiind de aproximativ 15 grade. O ușoară scădere de temperatură va fi posibilă între 23 și 25 februarie, însă valorile se vor menține peste cele obișnuite ale ultimei decade de februarie.

Vor fi doar ploi slabe sau burnițe, cu caracter local, cu o probabilitate mai mare în perioada 22 – 23 februarie.

OLTENIA

Pe parcursul întregului interval, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal în a doua jumătate a lunii februarie și primele zile de martie, astfel că media maximelor va fi de 10…12 grade, iar a minimelor de 0…4 grade. În prima săptămână vor fi și zile mai calde (17, 18, 20 februarie) când temperaturile diurne vor fi chiar și cu 8…9 grade peste mediile climatologice ale perioadei. Ușoara răcire a vremii estimată pentru intervalul 23 – 25 februarie va determina înregistrarea unor medii pe timpul zilelor de 8…9 grade și a unor minime ușor negative.

Probabilitatea de ploaie apare în perioada 21-23 februarie, în restul intervalului fiind posibile doar ploi slabe, izolate.

LA MUNTE

În cea mai mare parte a intervalului de referință, regimul termic se va menține la valori mai ridicate decât normalul climatologic al perioadei. Astfel, media maximelor se va situa în ecartul 3…8 grade. În privința temperaturilor minime este estimată o scădere ușoară de la o medie de -2…+2 grade în primele zile, la medii de -5…-3 grade în intervalul 23-26 februarie.

Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai mare în data de 17 februarie și în perioada 21 – 24 februarie. Vor fi ploi, iar la altitudini mari va ninge.