Dan Badea – Comedie cu prompter

De: Cătălina Matei / 25.03.2014, 14:04
Dan Badea – Comedie cu prompter
După ani buni de stand-up comedy, actorul Dan Badea experimentează o nouă provocare: este crainicul ”Ştirilor Times Roman”, de la Prima TV. Iar pentru un artist obişnuit să vorbească fără constrângeri, prompterul s+a dovedit a fi extrem de... prietenos!

– Îţi mai aminteşti prima experienţă cu Times New Roman?

Am avut un şoc atunci când am citit prima oară câteva ştiri de pe Times New Roman. Am râs foarte tare la niste ştiri… Era o premieră! Cred că prima era despre un domn excentric de etnie rromă, care şi-a botezat copilul George. Am râs mult.

 

– Îi urmăreai online?

Sigur că da! Cum aveam puţin timp, intram de pe telefonul mobil să văd ce au mai născocit. Le citeam prietenilor care nu ştiau despre ei, şi uite ce chestie, acum am ajuns să citesc la Prima TV “Ştirile Times New Roman”!

– Cum ai ajuns în gaşca lor?

Mă cunosc de foarte multă vreme cu echipa de la Prima TV şi mereu am colaborat minunat. Ideea ca eu să prezint “Ştirile Times New Roman” a venit din partea lor, pentru că sunt pe aceeasi lungime de undă cu cei care le scriu aşa de bine.

 

– Eşti om de stand-up comedy, adică… vorbesti la liber. Cât de greu este să respecţi un text scris de altcineva?

Pentru prima oară după ceva ani de stand-up comedy, nu îmi scriu eu textele şi nici măcar nu intervin cu ceva. Sunt atât de bine scrise, încât respect cu stricteţe orice virgulă, pentru că ştiu că a fost pusă acolo cu un scop. Cel mai greu este nu să respect textul, ci să-l spun fără să râd, pentru că este un text absolut genial.

 

– Şi cât de bine te prinde rolul de crainic? Cât de bine te înţelegi tu cu prompterul?

Mă înţeleg de minune cu prompterul. Aşa de bine, încât cred că o să-mi iau unul şi la stand-up! Sincer, nu mă vedeam în rolul unui crainic, cel puţin nu unul de ştiri serioase, însă crainicul “Ştirilor Times New Roman” e cu totul altceva. Deşi sunt foarte serios, în sinea mea râd în hohote.

 

– Care au fost primele reacţii pe care le-ai primit după ce s-a difuzat prima ediţie?

Reacţiile după prima ediţie? “Excelent”, “Genial”, “Am murit de râs!”. Cea mai tare e bunica mea, care a sunat-o pe mama să-i povestească toate ştirile şi să râdă împreună. Haios este că mama le ştia deja pe toate, dar le-a mai ascultat încă o dată.

 

– Soţia ta ce spune?

Iubita mea soţie e foarte mândră că am ales un proiect care să mă reprezinte şi pe care mi-l doream de multă vreme. Îmi doream să revin la TV, dar nu oricum, şi aşa am ajuns aici.

– Ce se întâmplă cu stand up-ul? A rămas în plan secund? În ce situaţii din viaţa ta te-ai folosit de stand-up dincolo de spectacole?

Stand-up-ul nu a rămas pe plan secund, mai ales că e un mod de gândire şi e felul meu de a fi. Nu pot să spun că mă folosesc de stand-up în vreo ocazie. Pur şi simplu trăiesc, mă distrez şi observ tot ce mă înconjoară, iar unele situaţii le mai şi reţin, şi uite aşa am ce să povestesc pe scena.

 

– Ce-ţi place să faci atunci când ai timp doar pentru tine?

Când am timp doar pentru mine, îmi place să mă uit la un film bun. Mă fascinează imaginaţia fără graniţe a celor care realizează aceste poveşti magice şi care produc atât de multe sentimente, indiferent de ce gen, în doar 90 de minute sau mai puţin.

 

– Cine este actorul tău preferat?

Robert Downey Jr. m-a cucerit şi m-a convins încă din 1992, când a făcut un rol magistral în “Chaplin”, iar apoi a avut o mare cădere, pentru ca acum să fie fabulos în orice rol. Îmi place umorul lui. Are ceva auto-ironic, ceea ce cred că mă caracterizează şi pe mine.

 

– Dar cântăreaţă? În afară de Lora, bineînţeles!

După ani de zile petrecuţi în industria muzicală, îmi este foarte greu să nominalizez o cântăreaţă preferată. Depinde de starea pe care o am. Lora este însă cea care mă uimeşte de fiecare dată cu talentul ei… indiferent de stare!

 

– Care este răsfăţul suprem pentru tine?

 Răsfăţul suprem este să pescuiesc o zi întreagă fără nicio grijă şi fără să sune telefonul.

 

Ştirile Times New Roman pot fi urmărite  în fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 20.00, la Prima TV.

Cătălina Matei

 

 

 

Tags: