Dan Rădulescu, un Mozart al seducţiei în „Nunta perfectă”

De: Nicoleta Nicolae / 04.05.2015, 17:00
Dan Rădulescu, un Mozart al seducţiei în „Nunta perfectă”
Personajul principal negativ al filmelor din mintea oricărei femei, un bărbat născut, educat şi antrenat să cucerească femei - pe toate! - un adevărat Mozart al seducţiei – acesta este Tommy, personajul interpretat de Dan Rădulescu în “Nunta perfecta” de Alan Ball, o comedie despre sex si prietenie produsa de agentia de talent management si comunicare Talentivity si care va avea premiera pe 11 si 12 mai, la Teatrul Elisabeta.

Desi singura aparitie masculina dintr-o distributie din care mai fac parte Adela Popescu, Alina Chivulescu, Adina Galupa, Jojo Catalina Grama si Laura Cosoi, Dan Radulescu marturiseste ca acest lucru nu i s-a parut dificil: “Mie mi-a fost mai usor pentru ca imi revine finalul piesei, care se desfasoara in doua personaje. Adevaratul erou al repetitiilor pentru Nunta perfecta este regizorul, Eugen Gyemant, care a avut de coordonat cinci fete pe parcursul intregii piese. Fete cu personalitate. Fete frumoase. Fete cu intrebari. Fete cu pareri. Fete cu energie. Fete cu nesigurante. Fete!”

 

Personajul lui Dan Radulescu, Tommy, se construieste pe parcursul piesei din povestile celor cinci femei, pentru ca in final sa rastoarne in cateva minute toate prejudecatile pe care spectatorii si le-ar fi putut forma despre el. In final, imaginea despre acest personaj este cel mai bine sintetizata de cuvintele Narcisei: “Ori esti cel mai mare escroc din lume, ori esti cel mai mare fraier!”

Insa Dan Radulescu ia apararea personajului sau si il descrie ca pe un “tip destul de relaxat, absolut inofensiv, acuzat mult prea des ca, vezi-Doamne, se „da la toata lumea” doar fiindca ii place sa le zambeasca fetelor si sa le insenineze ziua! Dar daca poti sa o faci, de ce nu? In fond, nu costa nimic! Acuzatia pe care o aude cel mai frecvent de la sexul opus este ca intotdeauna isi lasa loc de buna-ziua, la care el raspunde intotdeauna prompt cu: Politeţea a devenit un lucru atât de rar, încât din ce în ce mai multă lume o confundă cu flirtul!

 

Alaturi de cele cinci actrite din “Nunta perfecta”, Dan Radulescu recunoaste ca s-a simtit “masculul alfa din distributie! Bine, asta fiindca eram singurul mascul. Am castigat prin neprezentarea celorlalti, cum ar veni .Oricum, in contextul asta se poate aplica vorba  Ai grija ce iti doresti. Cinci femei frumoase adunate in acelasi loc pot fi, pe cat de atragatoare, pe atat de obositoare: odata ce se porneste o discutie aprinsa despre tot felul de subiecte irelevante unui barbat. Nici macar o calamitate naturala nu le mai poate opri!”, spune  actorul.