Dana Dembinski a renunţat la balet pentru actorie

De: Nicoleta Nicolae / 06.03.2014, 10:00
Dana Dembinski a renunţat la balet pentru actorie
Înainte de a fi actriţă, Dana Dembinski Medeleanu, interpreta personajului Cerasela din sitcomul “Fetele lu’ Dom’ Profesor”, de la Kanal D, a fost balerină până la începutul anilor ’90.

După ce a terminat Liceul de Coregrafie din Cluj, Dana a dansat pe scena Operei din Cluj (1979 – 1980), apoi în trupa maestrului Oleg Danovski.

“Am asistat, la Teatrul din Constanţa, la multe dintre repetiţiile actorilor. Îmi plăcea foarte mult să îi privesc cum lucrează. Simţeam, încă de când făceam balet, că am nevoie de un mod de a mă exprima mai complex decât prin mişcare. Aşa am început să mă îndrăgostesc de profesia de actriţa”, a declarat Dana. Deşi a câştigat câteva premii ca balerina (a interpretat roluri celebre în balet precum “Lacul lebedelor“, “ Rapsodia română”, “Carmen”, “Spărgătorul de nuci”), Dana Dembinski nu a avut niciodată intenţia de a reveni la “prima dragoste”.

Pe Dana Dembinski Medeleanu o puteţi vedea începând din 12 martie, la Kanal D, în sitcom-ul “Fetele lu’ Dom’ Profesor” intrepretând rolul Ceraselei – fosta nevastă a profesorului de filosofie, Tinel (rol interpretat de Cătălin Căţoiu), o actriţă foarte cunoscută. Cerasela duce o viaţă de divă, departe de familie, fiind mai tot timpul plecată în turnee, şi aspiră la dragostea unui bărbat foarte tânăr.