Dana Rogoz, dedicaţie pentru Ştefan Bănică

Apropo.ro / 15.06.2013, 08:00
Dana Rogoz, dedicaţie pentru Ştefan Bănică
Pentru că mai are doar 3 ediţii până la încheierea acestui sezon al emisiunii “De Suflet”, Dana Rogoz le-a pregătit o surpriză telespectatorilor PRO TV Internaţional.

Sâmbătă, de la ora 20:30, Dana va prezenta o ediţie specială dedicată lui Ştefan Bănică. Artistul va veni pentru prima dată la “De Suflet” şi Dana îi va aduce de asemenea câţiva interlocutori şi colaboratori dragi lui, printre care chitaristul Nicu Patoi, saxofonistul Flavius Teodosiu şi nu în ultimul rând pe …Emilia Popescu!

Dana si Stefan vor vorbi despre concertele sale din perioada Craciunului care sunt de fiecare data sold out, despre piesele de teatru, actorul povestind ca “Descult in parc” este cel mai longeviv spectacol in care a jucat  timp de 15 ani, cu cateva pauze, insa cel mai complex rol pentru el a fost George din “Cui ii e frica de Virginia Woolf”. “Un alt rol foarte drag mie, din cinematografie, este cel din , care a reprezentat startul serialelor romanesti de calitate sau cel din primul film HoHoHo care de asemenea a fost o premiera ca si comedie romantica romaneasca si ma bucur ca am fost si eu acolo la inceput cand s-a dat ”, declara artistul.

Intr-o astfel de discutie nu putea sa nu fie amintit si “Liceenii”, despre care Dana spune ca “am realizat ca a fost facut acum 27 de ani, practic, cand ma nasteam eu. Si mi se pare incredibil, pentru ca efectiv ador aceste filme, mi se pare ca nu au varsta”. Artistul va vorbi despre ce au insemnat pentru el si colegii lui aceste roluri “pentru generatia mea a fost mai mult decat un film, a fost daca vrei un fenomen pentru vremea respectiva. A fost o explozie si un mare pericol pentru mine ca actor si pentru colegii mei pentru ca impactul a fost atat de mare incat cu greu te-ai putut sustrage acelei imagini ani de zile. Pe de alta parte e o amintire frumoasa si un inceput extraordinar pentru mine si de asemenea si pentru colegi”, cu care pastreaza legatura si cu care a sarbatorit acum 2 ani implinirea a 25 de ani de cand au intepretat unele dintre cele mai indragite personaje de film din perioada comunista.

Tot sambata, de la ora 20:30 Stefan va povesti ca din toamna incepe un turneu national in mai multe orase in tara, ca ii place serialul Las Fierbinti si de ce in cel mai recent videoclip, “Alerg printre stele”, joaca si fiul sau– Radu Stefan, facand referire la relatia speciala pe care si el a avut-o la randul lui cu tatal sau.

Ca sunt un cuplu de milioane, plin de haz si de talent, nu mai trebuia dovedit, insa imediat ce Emilia Popescu i s-a alaturat lui Stefan Banica la De Suflet, platoul s-a transformat intr-o scena de teatru, dar si intr-un loc plin de amintiri frumoase.

Emilia povesteste cu mult umor faptul ca “noi ne-am intalnit prima oara la Institutul  de Teatru. Ne-am vazut pe holuri, iar de departe am avut impresia ca Stefan avea ochii violeti. Deci era un fel de Liz Taylor pentru mine”, i-a spus actrita. Ce alte povesti frumoase vor depana cei doi invitati ai Danei Rogoz, telespectatorii vor afla sambata, de la ora 20:30, la ProTv International.