David Duchovny şi-a lansat romanul de debut

De: Nicoleta Nicolae / 06.02.2015, 10:35
David Duchovny şi-a lansat romanul de debut
Actorul american David Duchovny, starul francizei "Dosarele X" şi al serialului "Californication", şi-a lansat de curând romanul de debut, "Holly Cow", în Statele Unite.
„Holy Cow”, o carte despre maturizare, inocenţă şi convieţuire paşnică, prezintă cu mult umor aventurile prin care trec o vacă, un porc şi un curcan, care decid să evadeze dintr-o fermă şi să plece într-o călătorie în jurul lumii, după ce află că au fost crescuţi pentru a fi sacrificaţi la abator.
 
David Duchovny spune că ideea pentru această carte i-a venit în urmă cu mai mulţi ani, în timp ce se plimba cu automobilul pe o autostradă din apropiere de Los Angeles.
 
„Mi-a venit un gând… dacă aş fi o vacă, de ce nu aş merge în India, unde aş fi venerată şi nu mâncată (datorită legilor hinduse)? Acesta a fost punctul de plecare şi apoi mi-am spus că o vacă nu ar fi de ajuns, pentru că există alte animale care ar putea să meargă şi ele în alte ţări, în care ar fi în siguranţă. Am inventat un porc care ar fi în siguranţă în Israel datorită legilor mozaice, chiar dacă acolo va fi urât de toată lumea, măcar nu va fi mâncat. De asemenea, în carte apare şi un curcan („turkey”, în limba engleză, n.r.) care s-a înşelat atunci când alege să meargă în Turcia („Turkey”, în limba engleză, n.r.). Credea că acea ţară a fost numită după el, aşadar trebuie să ajungă acolo. În mare, cei trei prieteni fug de la fermă şi încearcă să ajungă în toate acele locuri”, a spus David Duchovny.
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
Actorul a dezvăluit şi morala cărţii sale, potrivit căreia viaţa nu este întotdeauna simplă: „Chiar şi după ce ajung în India, cei trei prieteni descoperă că veneraţia celorlalţi nu reprezintă tot ceea ce contează în viaţă. Viaţa înseamnă ceva între a fi sacrificat pentru carne şi a fi venerat, e ceva la mijloc, între cele două lucruri”.
 
Conform Mediafax, David Duchovny, care a obţinut un masterat în literatură engleză la Universitatea Yale, a scris deja câteva povestiri şi nuvele, pe care doreşte să le dezvolte şi să le transforme în viitor în romane. De asemenea, starul american a scris scenariile pentru câteva episoade din serialul „Dosarele X” şi scenariul filmului „House of D” (2006).
 
Romanul de debut al actorului David Duchovny a fost lansat la doar câteva luni după ce actriţa Gillian Anderson, colega lui din distribuţia serialului „Dosarele X”, şi-a lansat la rândul ei primul roman din carieră, intitulat „A Vision of Fire” – un thriller SF de proporţii epice.