De-a v-aţi ascunselea cu Dan Negru, la filmările pentru “Next Star”

De: Cătălina Matei / 14.04.2014, 11:13
De-a v-aţi ascunselea cu Dan Negru, la filmările pentru “Next Star”
Aşa a început ziua mea pe platoul de filmare al show-ului de la Antena 1: căutându-l pe Dan Negru prin toate cabinele de machiaj, la garderobă, în platou... Nu, nu se ascundea de mine, ci de un puşti a cărui poveste o veţi afla în cele ce urmează...

Sami are 10 ani, este din Oradea, iar speranţa sa de viaţă este la limită, căci puştiul suferă de leucemie în fază terminală. O echipă de reporteri de la o televiziune locală din oraşul său natal l-a intervievat, iar băieţelul a declarat că visul său este devină Dan Negru, prezentator ca şi el. “Iar eu mă ascund acum, pentru că l-am adus aici, la Bucureşti, fără să ştie că este într-un studio de televiziune. Nu trebuie să mă vadă, pentru că vreau să-i fac o surpriză. După ce începem filmarea, o să merg cu o cameră mobilă după mine, bat la uşa încăperii în care se află, şi îi fac o surpriză: îl iau pe platou şi o să prezinte emisiunea cu mine!”, îmi povesteşte Dan Negru, vădit emoţionat. Povestea mă şochează şi întreb cum poate să reziste în faţa unei astfel de poveşti… Nu-mi răspunde, însă din priviri am înţeles că nu-i este deloc uşor.

 

În ce condiţii se albeşte… Negru!

După ce îl las pe Dan la garderobă, cobor în platoul de filmare şi agitaţia mă cuprinde din toate părţile: copii de toate vârstele, alergînd dintr-o parte în alta. Unii la cabina de machiaj şi hair style, alţii dansînd şi cântând de zor pe holuri. Părinţii, mame şi taţi deopotrivă, urmărind fiecare pas al odorului: “Ai grijă la rochiţă!” sau “Vezi, nu-ţi mai pune şapca că-ţi strici freza!” ori “Nu bea apă rece de la dozator, combin-o!”.

Mare mi-a fost mirarea atunci când, între decorurile de la “Te pui cu blondele” şi cele de la “SuperBingo Metropolis” am dat peste un preot. Dincolo de sutană, prelatul îşi exercita calitatea de părinte, iar dialogul dintre el şi fetiţa sa de 4 ani a stârnit zâmbete în jurul lor. “Tati, tati… s-a împiedicat Dan Negru de mine!”. Iar părintele a întrebat-o blajin: Păi, şi nu s-a albit Dan Negru când s-a lovit de tine?”. “Hai, măi tati, că nu e negru!”.

De altfel, dacă îl vedeţi pe Dan Negru în culisele emisiunii “Next Star” s-ar putea să aveţi un şoc. Eu, una, am rămas surprinsă. Nu ţipă – aşa cum i s-a dus faima – şi, parcă, nici nu gesticulează atât de mult. Din simplu motiv că toţi copiii îi sar în braţe, la propriu. Şi ţipă mai tare decât el! “Negrule, mi-a fost dor de tine!” îi spune o fetiţă, concurentă cu state vechi la “Next Star”, în timp ce îl îmbrăţişează cu toată puterea ei. Şi nu e singura… “Toţi sunt prietenii mei!” îmi spune Dan în timp ce înaintează spre platou.

 

Pepe rules!

Între timp, două surori gemene, îmbrăcate în fustiţe verzi şi tricouri roz, vin alergând spre prietenele lor şi abia reuşesc să le spună gâfăind: “A venit What’s Up!”. În următoarea secundă, prietenele au început să fredoneze: “Taxi, du-mă unde vrei…”. Aceeaşi bucurie am surprins-o şi la alte domnişoare, în momentul în care în platou şi-a făcut apariţia Pepe, unul dintre cei patru juraţi ai show-ului. “Pepe, Pepe, a venit Pepe!”… în timp ce o mămică îi spunea alteia: “Parcă a mai slăbit!”. Bineînţeles, că artistul a fost înconjurat de o mulţime de copii, a stat la poze şi a dat autografe. Iar un tătic mai curajos s-a îndreptat spre cântăreţ, i-a strâns mâna ferm şi i-a spus: “Să trăiţi, domnu’ Pepe!”.

 

“Stop! Filmăm din nou!”.

După ce toţi membrii juriului s-au aşezat la locurile lor, copii au intrat pe scenă şi au început pregătirile pentru filmarea secvenţei de final, în care vedetele de la “Next Star” au interpretat celebra piesă “Happy”. Pînă cînd a început filmarea prorpiu-zisă, a durat ceva timp. De remarcat, câtă răbdare au toţi aceşti copii, căci nu e uşor să stai o zi întreagă într-un studio. Şi cu câtă uşurinţă îşi intră în rol în momentul în care începe înregistrarea: toţi un zâmbet şi cu chef de dans, chiar şi atunci cînd se strigă: “Stop! Filmăm din nou!”. Iar mămicile îşi ştiu deja locul: în spatele camerelor, ca să nu-i incomodeze pe operatori. Şi îşi agită mâinile şi le fac semne aproape disperate copiilor ca să zâmbească în obiectiv. Deja ştiu când se apropie braţul macaralei, pe care este montată camera specială: toate se dau în spate sau se lasă pe vine, la unison! Chiar dacă pare o scenă desprinsă din filmuleţele de pe YouTube, e de admirat efortul acelor mămici!

 

E vremea Surprizelor…

Imediat după ce a terminat această secvenţă, Dan s-a îndreptat cu o cameră mobilă către invitatul său special, puştiul bolnav de leucemie. Chipul lui Sami s-a luminat instant în momentul în care l-a văzut pe Negru şi, la fel de repede, a intrat în jocul prezentatorului. Cu o naturaleţe desăvâr;ită, Sami părea să-şi fi petrecut întreaga viaţa pe platourile de filmare. ”Bănuiam eu ceva!”, i-a spus puştiul lui Dan Negru. Restul emoţiilor vă las să le descoperiţi joi seară, în ediţia specială de Paşti a emisiunii ”Next Star”, de la ora 20.30, difuzată la Antena 1.

 

After school de talente!

Un format 100 % românesc, cu talent 100% adevărat! Şi emoţii care nu se pot contoriza în procente. Căci pe platoul emisiunii ”Next Star” copiii fac legea! Cel puţin, aşa am perceput ziua de filmare pentru ediţia specială de Paşti, care se va difuza la Antena 1 în Joia Mare. Şi pentru că vorbim de o ediţie specială, formatul a trecut prin unele transformări. Cştigătorii sezoanelor anterioare, Omar şi Vanessa Mârzăvan, dar şi concurenţii care s-au remarcat de-a lungul timpului susţin mai multe cazuri umanitare, în care sunt implicaţi tot copii.

Cătălina Matei