De ce are chef Horia Brenciu?

De: Cătălina Matei / 12.06.2013, 08:00
De ce are chef Horia Brenciu?
Dacă este să ne luăm după titlul noului său single, antrenorul de la ”Vocea României” vrea la mare cu orice preţ! De ce alte lucruri mai are chef? Păi de... fetiţa sa Mina, de dragul căreia s-ar transforma în turc, de o vacanţă alături de iubirile sale, de un nou rol într-un serial TV şi de încă un trofeu la ”Vocea României”. Şi de multe altele!

– Care e poveste noului tău single? Şi cum era vremea afară atunci când ai început să compui?

Sincer, nu m-a prea interesat vremea de afară când am produs piesa asta. Ştiu doar că melodia era în sertarele HB Media Entertainment de vreo juma’ de an… Marius Văduva, pianistul meu, a scris-o, iar alături de întreaga mea orchestra am definitivat-o în studio într-o singură seară. “Azi am chef de mare” va apărea în toamna pe mult aşteptatul album “40”. Vara e o coordonată constantă a sufletului nostru. Era păcat să n-o punem în practică.

– Vei filma şi un videoclip?

Aştept o idee trăsnet de la trei regizori cărora le-am înaintat piesa… O vom alege pe cea la care publicul va rezona mai mult şi va zâmbi cel mai larg după vizionare… Deocamdată, “Azi am chef de mare” aduce multe elogii celor care o ascultă pe YouTube. La ora când citiţi aceste rânduri, compoziţia a trecut de mult peste 100.000 de vizualizări.

 

– Care sunt primele tale amintiri legate de mare? Dar cea mai palpitantă experienţă estivală?

Mama strigându-mă: “Horia, ieşi afară din apă. Stai de două ore! Vezi să nu te transformi într-un delfin!”. Aveam vreo 5-6 ani pe vremea aia şi iubeam să mă bălăcesc. Mai spre tinereţe, visul meu de a sta două luni neîntrerupte la mare s-a împlinit şi, odată cu el, şi primul contact cu televiziunea. Acum 20 de ani, în ’93, am trăit cu siguranţă cea mai palpitantă experienţă estivală.

 

– De când ai devenit tătic, de câte ori ţi-a venit să fugi… la mare?

Doar când înregistrăm piesaă în studio…

 

– Tu şi Alice v-aţi făcut deja planuri de vacanţă? O veţi lua şi pe Mina cu voi?

Clar! Anul acesta, Mina va avea prima ei experienţă în sensul ăsta! Sper că după eveniment să aibă din ce în ce mai mult chef de… mare!

 

– Ce fel de tătic eşti? Pe genul „panică mare” sau unul… „relaxat a la Bob Marley”?

Sunt felul de tată care vrea să-şi vadă copiii zâmbind mereu. Viaţa alături de cele patru fete ale mele m-a învăţat că tot ceea ce poate să facă mai rău un tată este să-şi piardă cumpătul în familie.

– Cum reuşeşti să îţi calmezi fetiţa atunci când plânge?

Ai fost vreodată într-un bazar turcesc? Ei bine, când sunt cu Mina mă comport precum un comerciant turc care ar face orice să-şi satisfacă stimabilul client. Folosesc orice mijloace de comunicare pentru a-i opri orice fel de intenţie de a plânge. Baftă noastră este că mezină familiei este cel mai cuminte copil din lume.

 

– În afară de muzică şi televiziune, ţi-ar mai plăcea să joci într-un serial?

Normal. De când am terminat filmările la “Om sărac, om bogat” aştept următoarea provocare.

 

– Mai e puţin şi începe din nou ”Vocea României”. Cu ce gânduri întimpini acest nou sezon?

Extrem de paşnice. Dincolo de toate salutările pe care le voi adresa colegilor Loredana, Smiley şi Bartos, abia aştept să-l îmbrăţişez pe Moga. Iar dacă voi credeaţi că mă satur cu un singur trofeu, v-aţi înşelat. Îl vreau şi pe al doilea!

 

– Apropo de titlul noii melodii, azi, de exemplu, de ce anume ai chef?

Azi am chef de… interviuri!

Cătălina Matei