Declarațiile lui Gal Gadot și Natalie Portman despre conflictul din Israel stârnesc controverse

De: Loredana Toma / 13.05.2021, 17:21
Declarațiile lui Gal Gadot și Natalie Portman despre conflictul din Israel stârnesc controverse

Natalie Portman și Gal Gadot au atras comentarii diametral opuse prin mesajele lor referitoare la conflictul violent din Israel. Ambele de origine israeliană, actrițele și-au exprimat îngrijorarea privind situația din zonă, însă Portman a fost considerată “un om educat, care își folosește platforma pentru a ajuta oamenii asupriți”, în timp ce despre Gadot s-a spus că “nu joacă decât o versiune patetică a ‘Wonder Woman 3’”.

Gadot se roagă pentru  Israel, în timp ce Portman critică aspru guvernul acestei țări

Gadot, care a făcut parte din Forțele de Apărare din Israel, înainte de a deveni actriță la Hollywood, a publicat pe Twitter și Instagram un mesaj în care și-a exprimat dorința ca Israelul să ajungă să trăiască în liniște și siguranță, menționând că țara ei este în prag de război și că se roagă pentru aceasta.

“Țara mea este în război. Mă tem pentru familia, prietenii, oamenii mei. Acesta este un cerc vicios în care suntem de prea mult timp. Israel merită să trăiască în libertate și în siguranță și, la fel și vecinii lui. Mă rog pentru zile mai bune”, a scris Gadot. 

Cuvintele sale au stârnit, însă, controverse, chiar dacă actrița nu a menționat cuvântul „Palestina”. Internauții au criticat-o prin comparație cu Natalie Portman, care de mai mulți ani este foarte vehementă la adresa actualului Guvern israelian, condus de Benjamin Netanyahu, pe care l-a descris drept o persoană “rasistă și care abuzează de putere”. De altfel, în 2018, actrița a refuzat prestigiosul premiu Genesis din partea Israelului, explicând că “maltratarea celor care suferă în urma atrocităților din ziua de astăzi nu este în linie cu valorile sale”. “Și, tocmai pentru că îmi pasă de Israel sunt  împotriva violenței, a corupției, a inegalității și a abuzului de putere”, a declarat actrița în mai multe rânduri.

La rândul său, Portman a distribuit un mesaj al actriței Viola Davis, cu resurse educaționale despre represiunile suferite de protestatarii palestinieni care se opun planurilor de evacuare forțată din cartierul Sheikh Jarrah din estul Ierusalimului.

Portman a fost văzută ca o susținătoare a încetării conflictului de ambele părți, ce a ucis, în ultimele zile, 67 de persoane în Gaza și 7 israelieni, în timp ce Gadot a părut că oferă scuze acțiunilor Guvernului israelian. 

CITEȘTE ȘI: Natalie Portman a semnat un contract pe mai mulți ani cu Apple TV+

Natalie Portman vrea să dea replici în limba franceză  

Natalie Portman, la un pas să-l incendieze pe Prințul Charles

„Wonder Woman” Gal Gadot este însărcinată cu al treilea copil: O luăm de la capăt!

Gal Gadot răspunde criticilor legate de rolul Cleopatrei

Foto: Profimedia Images