Dennis Hopper, favoritul lunii februarie la MGM Channel

De: Mioara Tronaru / 29.01.2013, 19:05
Dennis Hopper, favoritul lunii februarie la MGM Channel
Programul MGM Channel din serile de marţi este dedicat celor mai iubiţi artişti din toate timpurile din lumea cinematografică. În luna februarie, MGM Channel acordă toată atenţia pe care o merită multi-talentatului actor şi regizor Dennis Hopper.

Dennis Lee Hopper s-a născut pe 17 mai, 1936 în Dodge City, Kansas. Talentatul şi neconvenţionalul actor şi regizor a fost privit de mulţi ca fiind unul dintre copiii teribili ai Hollywood-ului şi a avut o uimitoare carieră cinematografică ce a durat peste cinci decenii.

Cariera lui Hopper a fost propulsată de filmul din 1969, „Easy Rider”, care i-a adus recunoaşterea ca regizor prin metoda sa bazată pe improvizaţie şi prin stilul de montaj inovator. El şi-a mai dovedit calităţile de regizor în filmul „Culori” din 1988, foarte apreciat de critici. Cât despre talentul lui actoricesc – şi acesta a primit atenţia cuvenită când a fost nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru interpretarea alcoolicului iubitor de baschet în „Antrenorii”.

Dennis Hopper a murit pe 29 mai 2010, lăsând în urmă o uluitoare moştenire. Este inclus în topul celor mai mari 100 de staruri de cinema din toate timpurile. Pe lângă cinematografie, Hopper a fost un talentat fotograf şi pictor. A fost unul dintre cei mai mari 100 de colecţionari de artă modernă din lume.

La MGM Channel îl puteţi vedea pe 5 februarie, ora 22.50 în „Antrenorii”, pe 12 februarie, ora 22.55 în „Uriaşul”, pe 19 februarie, ora 23.00 în „Băieţii de pe malul râului”, pe 26 februarie, ora 23.00 în „Un loc fierbinte” şi pe 27 februarie, ora 01.15 în „Culori”.