Detoxifierea, un must-have al vedetelor! Ele se “sacrifică” pentru a arăta bine!

Apropo.ro / 23.01.2015, 13:08
Detoxifierea, un must-have al vedetelor! Ele se “sacrifică” pentru a arăta bine!
Sunt mereu în centrul atenţiei şi trebuie să arate foarte bine. Care este secretul? Vedetele noastre recurg la detoxifiere şi se menţin astfel într-o formă de invidiat. Scapă de kilogramele nedorite într-un timp scurt, sunt mult mai suple după dietă şi pline de energie. Iată ce ne recomandă!
Andreea Marin este acum într-o formă de zile mari şi asta se datorează stilului său de viaţă sănătos şi echilibrat. Trăieşte acum mai frumos decât la 20 de ani şi a dezvăluit ce conţine programul său de detoxifiere pe care obişnuieşte să-l ţină timp de şase zile pe lună. Aceasta este o dietă bazată pe hrană lichidă, adică sucuri şi supe, pe care vedeta şi le prepară singură. Mănâncă din două în două ore şi o masă nu trebuie să aibă mai mult de 300 de ml. 
 
Foto: Facebook
 
 “ – Dimineaţa: un măr verde, pătrunjel, orz, spirulină. Următoarele mese sunt din două în două ore, iar fiecare masă trebuie să conţină 300 ml.
– Ananas, afine (sau alte fructe de pădure), ginger, coriandru (sau busuioc), psyllium (acesta se umflă în stomac şi îţi dă senzaţia de saţietate);
– Ananas, ginger, coriandru (sau busuioc ), psyllium , Eco Green Multivit;
– Roşii, morcov, sfeclă, coriandru, spirulină, chili, sare de mare;
– Apă alcalină cât mai multă posibil, pentru a reechilibra mediul preponderent acid din interiorul nostru. Apa alcalină se obţine cu adaos de picături de lămâie într-un pahar cu apă plată, pahar de sticlă, nu de plastic (plasticul modifică această calitate a apei)”, a descris Andreea Marin cura ei de detoxifiere.
 
“Eu fac o detoxifiere mai profundă, cine nu îşi doreşte doar sucuri şi supe pentru cele 6 zile, poate opta şi pentru o dietă uşoară, adică salate, salate de fructe, nuci, seminţe etc, nimic însă care să includă făină sau zahăr. Dar efectul nu e la fel de eficient dacă incluzi mâncare solidă. Cert e că nu am senzaţia de foame şi trebuie să ştiţi că atunci când creierul nostru ne spune că ne e foame, corpului îi e de fapt sete. Deci lichidele pot rezolva la fel de bine “problema” şi ajută mult mai bine la curăţarea colonului, a intestinelor, la eliminarea toxinelor”, a mai adăugat Andreea.
 
Foto: Facebook
 
Mihaela Rădulescu se menţine tânără, suplă şi plină de energie, urmând câte o săptămână pe lună o cură de detoxifiere pe care a împărtăşit-o cu fanii, pe pagina ei de socializare.
 
„Nu-mi plac dietele şi nu cred în înfometare, dar am descoperit că-mi face tare bine câte o cură de detoxifiere, pe care încerc să o ţin câte o săptămână pe lună”, mărturiseşte Mihaela Rădulescu. Sportul nu lipseşte niciodată din regimul de viaţa al vedetei. Iată ce conţine cura de detoxifiere a Mihaelei Rădulescu:
 
„- suc de legume în fiecare dimineaţă (castravete, ginger, ţelină şi încerc să-l fac mai plăcut, adăugând şi un măr)
– înlocuiesc cafeaua cu ceai verde, la care adaug puţin ginger şi multă lămâie.
– îmi fac un masaj cu sare de Himalaya (aia grunjoasă) la picioare, începând de la tălpi şi până la şolduri – stimulează circulaţia şi sistemul limfatic şi ca bonus, lasă pielea foarte fină.
– mănânc de 3 ori pe zi, la ore fixe, fără ronţăieli între mese. De sete, beau apă şi iaurt lichid, dar numai între mese, nu în timpul lor.
– nu mănânc decât un singur fel de mâncare (bine, asta fac în general, pentru că 2 feluri devin o capcană:))
– cu cel puţin 3 ore înainte de somn opresc orice poftă de mâncare şi „mă satur” doar cu ceaiuri fără teină sau apă.
– adaug proteine la fiecare masă, ca să-mi menţin nivelul energetic şi să-mi ţin în ordine zahărul din sânge.
– pentru că iarna pierdem energie ca să ne menţinem căldura în organism, e bine să alegem doar mese calde, nu reci, cu excepţia salatelor, dar care nu trebuie să ştie ce-i ăla sos.
La toată treaba asta, adaug porţia zilnică de sport şi mişcare. Când reuşesc să mai fac şi câte o faptă bună şi să am şi …voie bună, simt că trăiesc exact aşa cum îmi doresc.
Încercaţi, n-aveţi de pierdut decât…nişte kilograme şi ceva din simpatia celor din casă:)), care vor fi uşor derutaţi de noua schimbare…. Vor sfârşi prin a vă înţelege, mai ales când vor vedea că radiaţi şi aveţi şi mai multă energie pentru ei….”.
 
 
Valentina Pelinel este şi ea adepta detoxifierii pe care a experimentat-o mai profund în Turcia, la Bodrum.
 
Foto: www.csid.ro
 
“Am ajuns acum un an şi jumătate la Bodrum, în Turcia. Oricum, în România nu prea erau programe de detoxifiere atunci şi cel mai aproape era în Turcia. La Bodrum, mi-a plăcut şi recunosc că am învăţat multe. Pentru că eşti izolat, nu ai nici o tentaţie culinară”, mărturiseşte vedeta.
 
“Şi dacă vrei să mănânci, n-ai ce să faci decât să aştepţi sucurile, să participi la orele de yoga că altfel te plictiseşti şi să dormi pentru că eşti obosit când organismul luptă să se cureţe. Şi mai aveau ceva foarte interesant: câte 2, 3 ore pe zi, stăteam de vorbă cu oamenii care veneau acolo, pentru că e importantă comunicarea. Ne puneam întrebări reciproc, iar profesioniştii de acolo şi doctorii ne învăţau diverse”, a mai spus Pelinel într-un interviu pentru csid.ro.
 
 Procedurile de detoxifiere o ajută pe Valentina să-şi menţină greutatea optimă.
 
“Una e să încerci să faci o detoxifiere acasă, cu sucuri sau uneori se adaugă şi salate, şi alta e să mergi într-un mediu propice unde ai linişte, meditaţie, yoga, adică chiar să-l faci complet, ca la carte. Eventual, ai şi hidrocolonterapie, adică lucrezi din toate direcţiile ca să cureţi organismul, nu numai bând sucuri. Normal, atunci când nu-ţi permite timpul, faci acasă detoxifierea, aşa cum am făcut şi eu ultima oară”, afirma vedeta.
 
Mădălin Ionescu şi Cristina Şişcanu şi-au regăsit şi ei echilibrul în Turcia, tot la un centru de sănătate din Bodrum, recomandat de Andreea Marin.
În săptămâna de detoxifiere, Mădălin şi Cristina au băut multe fresh-uri din iarba de grâu, sucuri de ananas, sfeclă roşie, frunze verzi de spanac, seminţe de susan, măcriş, tărâţe şi fibre de psyllium, plus spirulină.
 
Foto: Facebook
 
Soţii Ionescu au reuşit să scape astfel de kilogramele în plus, de surplusul de grăsime, s-au curăţat emoţional şi şi-au regăsit echilibrul interior, dar au participat şi la seminariile unde au aflat mai multe despre alimentaţia sănătoasă.
 
Foto: Facebook
 
Şi Elena Gheorghe vrea să profite de venirea primăverii şi îşi pregăteşte corpul pentru vară tot cu o cură de detoxifiere. Cântăreaţa a ales fructe şi legume proaspete, dar şi un ceai special pentru detoxifiere.
 
Cântăreaţa Annes este o împătimită a sportului şi nu lipseşte niciodată din sala de fitness. De mai mulţi ani, artista a adoptat şi un meniu ovo-pesco-vegetarian şi apelează o dată pe an la o cură de detoxifiere care durează câte zece zile. Annes a urmat dieta drastică Oshawa.
 
 
 
“Dieta Dr.Oshawa se ţine timp de 10 zile şi poate fi reluată după o pauză de 3-5 zile. Aceasta dietă e extraordinară şi în plus foarte simplă cât şi puţin costisitoare. Regimul Oshawa este cel mai eficient regim indicat de doctorul George Oshawa, având efecte de reechilibrare şi vindecare în aproape toate bolile, inclusiv a cancerului. 
Dieta se ţine 10 zile în care se consuma numai următoarele cereale Yang: grâu, orez, hrişcă şi mei, în orice combinaţie sau proporţie dorim, fierte sau coapte, singurul condiment admis fiind sarea grunjoasa. Regimul se repetă până când se obţine efectul dorit, adică eliminarea definitivă a bolii sau a dezechilibrului”, povesteşte Annes.
 
„În timpul acestor 10 zile de regim nu trebuie să se consume decât grâu, orez, hrişcă şi mei şi absolut nimic altceva! Se admite doar sarea grunjoasa ca şi condiment. Se bea doar apă cât mai multă şi de preferinţă cât mai pură. Cerealele respective este foarte bine să fie integrale, dar se poate consuma din când în când şi orez alb. Grâul să fie cumpărat din piaţa de la ţărani , nu din supermarket, şi pe cât posibil din culturi în care nu s-au folosit îngrăşăminte chimice.
Cerealele se pot prepara în orice combinaţie sau proporţie dorim : fierte, coapte, măcinate, sub formă de terci (ca mămăligă) sau turtiţe . Se pot mânca în orice cantitate , de preferinţă cât mai mult , în mai multe mese pe zi. Băuturile răcoritoare, fresh-urile, cafeaua şi chiar ceaiul sunt interzise pe toată perioada de regim Oshawa.Eu l-am ţinut 20 de zile, cu pauza de 4 zile între. Am slăbit vreo 3 kilograme însă sunt persoane care dacă au un surplus mai mare de kilograme slăbesc şi mai mult. Cel mai mult mi-a plăcut că după primele 2 zile mi s-a redus pofta de dulce şi în plus nu-mi era foame că în alte diete  asta pentru ca aceste cereale sunt consistente şi îţi dau rapid senzaţia de saţietate. Pielea, tenul, părul arătau mult mai luminoase, o stare de bine în general şi multă energie”, a mai spus Annes.
 
Delia Antal, actriţa şi regizoarea de origine română stabilită la Londra, a recurs la o dietă familiară vedetelor de la Hollywood, ţinută şi de cântăreaţă Beyonce, înainte de a juca în filmul “Dreamgirls”. Este vorba de o cură de detoxifiere şi de slăbire pe bază de suc natural de lămâie.
 
 
“Am slăbit 6 kg în 10 zile, cu o cură de slăbire şi detoxifiere pe care am luat-o de pe net, se numeşte Master Cleanse sau Lemon Detox Diet, preferată de vedetele de la Hollywood. Şi Beyonce a slăbit cu ajutorul ei şi a fost într-o formă maximă când a jucat în “Dreamgirls”. Perioada minimă pentru rezultate este de 10 zile, iar dieta este pe bază de suc la lămâie natural”, povesteşte Delia Antal. “Aceasta cură este foarte strictă! Seara, înainte de culcare, bei un ceai digestiv fără cofeină, dimineaţa – 1litru de apă călduţă cu sare de mare, apoi un coctail, îl numesc eu, o combinaţie de apă plată, 2 lamai stoarse, sirop de arţar, picături de ardei iute sau praf, după gust. Ardeiul iute este foarte bun pentru că arde mult mai rapid caloriile şi îţi dă şi energie”, mai spune Delia, care recunoaşte că a cam trişat la capitolul sala, căci nu a avut răbdare să facă în fiecare zi câte o oră de sport. Aceasta cură de detoxifiere şi de slăbire este recomandată o dată la 6 luni, iar Delia Antal este la a treia încercare de acest gen.
 
“Pielea, părul şi dinţii rămân cu mult mai frumoase. Pentru piele am folosit doar uleiuri bio, naturale cumpărate de la farmacie. Din fericire, după ce am slăbit 6 kg nu mi s-au micşorat sânii! De asta mi-a fost cel mai teamă!”, recunoaşte actriţa Delia Antal.