Dinamovistii urla de bucurie: Augh! Augh! Augh!

Apropo.ro / 28.08.2009, 11:49
Dinamovistii urla de bucurie: Augh! Augh! Augh!
Dinamo a jucat fabulos in Cehia si merge in grupele Europa League, dupa ce a reusit sa revina de la 0-3 din meciul tur.

Dinamo a jucat fabulos in Cehia si merge in grupele Europa League, dupa ce a reusit sa revina de la 0-3 din meciul tur.

Dinamo a reusit aseara cea mai spectaculoasa revenire din fotbalul romanesc!

Dupa ce UEFA a decis ca Dinamo sa piarda meciul tur cu 3-0 din cauza incidentelor provocate de suporteri, nici cel mai optimist fan nu ar fi mizat pe calificarea lui Dinamo. Doar antrenorul italian al "cainilor" a declarat in cateva randuri ca Dinamo poate reveni si se poate califica, dar nimeni nu l-a luat in seama.

Nici istoria nu era de partea lui Dinamo, doar o singura echipa romaneasca reusind sa revina de la scorul de 3-0. Pe 4 noiembrie 1987, in mansa secunda a turului II din Cupa UEFA, Sportul Studentesc facea valva in intreaga Europa reusind sa-i elimine la lovituri de departajare pe danezii de la IF Brondby, dupa ce, in prima mansa, pierduse cu 0-3.

Dinamo a schimbat pentru meciul cu Slovan si echipamentul, si echipa. Aseara a debutat la Dinamo fundasul dreapta spaniol Francisco Molinero, fostul jucator al celor de la Athletico Madrid si Levante. Bonetti a ales sa trimita in teren urmatorii jucatori: Matache – Molinero, D. Grigore, Moti, Diabate – Ad. Cristea, D. Kone, Bostina, Zicu – Danciulescu, A Cristea.

LIVE-TEXT Slovan - Dinamo 0-3!** SE INTRĂ‚ ÎN PRELUNGIRI!

Andrei Cristea deschis scorul in primele minute si deja minunea incepea sa se intrevada. Ianis Zicu a avut de doua ori sansa de a o face pe Dinamo sa viseze inca de la pauza, dar o raza de indolenta, iar apoi transversala au  facut ca la pauza sa fie doar 1-0.

Dupa pauza isi intra in rol Bonetti. Constestat, ironizat, mereu amenintat cu demiterea, italianul a gandit perfect: Marius Niculae in locul lui Andrei Cristea. Un sut in forta al lui Marius, un portar ceh care ne-a facut sa radem si 2-0! Visul de-abia indraznit incepea sa se contureze. Cehii nu mai sunt in stare sa se adune, iar seara lor de relaxare incepea sa se transforme in posibilitatea unui cosmar urat. Dinamo alearga cum n-a facut-o in doua sezoane de campionat si, dintr-o data, visul se indeplineste. Zicu trage, Niculescu insista eroic, mingea sare din portar,  Niculae se arunca disperat si o impinge in poarta! Era minutul 82 si veneau prelungirile!

Prelungiri in care Dinamo a terminat benzina si a fost inghesuita serios in propirul careu. Si au venit penalty-urile, dar emotiile pareau ca se vor prelungi pana undeva spre dimineata. Zicu a ratat, dar a facut-o si un ceh, asa ca s-a ajuns la prelungirile loviturilor de la 11 metri. Pana la urma, Matache, dupa ce a ghicit cam de fiecare data coltul pe care trageau gazdele, a aparat ultimul penalty ce a declansat o nebunia.

FABULOS!!! **DINAMO SE CALIFICĂ‚ ÎN GRUPELE EUROPA LEAGUE DUPĂ‚ O PARTIDĂ‚ IREALĂ‚!

La penalty-uri au inscris M. Niculae, Bostina, Torje, Cl. Niculescu, Moti, D. Grigore, D. Kone, Diabate, Molinero – pentru Dinamo, Papousek, Blazek, Vacha, Holenak, Vulin, Dejmek, Dockal, Gebre Selassie – pentru Slovan. Au ratat Zicu (Dinamo), respectiv Gecov si Liska (Slovan).

Dupa meci, antrenorul Dario Bonetti a declarat la conferinta de presa: "Am crezut ca putem castiga. Am reusit o mare performanta, dar a fost si o mare surpriza pentru noi. A fost bine ca am dominat meciul inca de la inceput, am demonstrat ca suntem o echipa puternica. Suntem mandri ca echipa noastra a demonstrat ca poate castiga meciuri foarte importante"

LIVE-TEXT Slovan - Dinamo 0-3!** SE INTRĂ‚ ÎN PRELUNGIRI!

Cornel Dinu, administratorul delegat al lui Dinamo, a declarat la Sport.ro ca meciul dintre Slovan Liberec si Dinamo va intra in istoria fotbalului european: "Este ceva unic in istoria fotbalului romanesc. Am castigat in deplasare, pe terenul unei echipe puternice. Dinamo putea sa castige si cu 5-0. Este un joc care va ramane in istoria fotbalului european".

Spectaculoasa revenirea a lui Dinamo a fost salutata si de rivali. Gigi Becali a declarat la GSP TV: "Nu credeam niciodata sa am emotii si sa urlu pentru Dinamo. In seara asta mi s-a intamplat. Eram toti la bar acolo si saream in sus, tipam. Cum sa tin eu cu bosniacii? As fi fost  o mare jigodie sa tin cu bosniacii. Eu am spus dinainte ca Slovan e o echipa slaba. Dinamo merge bine cand se mobilizeaza".

Aproximativ 100 de fani s-au strans dupa meci in fata stadionului Dinamo, incurajand echipa favorita. Langa stadionul Dinamo erau prezente si doua echipaje ale jandarmeriei si doua ale politiei. Alaturi de ultrasi, si tatal lui Marian Cozma, Petre, a tinut sa isi exprime recunostinta pentru bucuria produsa de jucatorii dinamovisti.

LIVE-TEXT Slovan - Dinamo 0-3!** SE INTRĂ‚ ÎN PRELUNGIRI!

Cehilor nu le vine sa creada ca au ratat calificarea. Ladislav Skorpil, antrenorul lui Slovan, a declarat dupa meci: "Dupa ce castigi primul meci cu 3-0, este necesar sa ai grija la doua lucruri. Primul e sa nu iti subestimezi adversarul, iar al doilea, sa nu iti fie frica de calificare. Am incercat sa pregatesc meciul in acest sens, dar probabil o teama ne-a facut sa pierdem. Nu mi-am imaginat niciodata un astfel de scenariu. Fata de meciul de la Bucuresti, am aratat cu totul alta fata".

Prima de calificare anuntata de Borcea pentru acest meci a fost de 40.000 $, la care se mai adauga inca 10.000 $ daca Dinamo va invinge duminica in meciul cu Steaua.

Dinamo revine astazi in tara la ora 14:30, Cristi Borcea anuntand ca jucatorii vor fi asteptati de 10.000 de suporteri. Tot la ora 14:30 va avea loc tragerea la sorti a grupelor Europa League, Dinamo fiind repartizata in cea de-a treia urna valorica.

Revenirea spectaculoasa a lui Dinamo readuce in memoria suporterilor supranumele de "spartani", cu care jucatorii erau apelati de tribune cand au castigat ultimul campionat. Iata cum erau primiti jucatorii dinamovisti la meciul cu Lazio, din turul III preliminar al UCL, sezonul 2007-2008, pe fostul stadion Lia Manoliu:

Mai multe detalii despre meciul Slovan-Dinamo, pe SportLaMintut.ro

Sursa foto: Prosport