Ea e actriţa care suferă de pierderi de memorie!

De: Nicoleta Nicolae / 16.02.2015, 12:35
Ea e actriţa care suferă de pierderi de memorie!
Actriţa britanică Julie Walters întâmpină probleme cu învăţarea replicilor pentru proiectele artistice în care este distribuită, deoarece suferă de pierderi de memorie.
Artista, în vârstă de 64 de ani, care joacă în această perioadă în serialul de televiziune „Indian Summers”, spune că a început să îmbătrânească şi că nu mai poate să înveţe replicile alocate acestui rol la fel de repede ca în tinereţe, informează contactmusic.com.
 
„În urmă cu nişte ani, le-aş fi învăţat cu o noapte înainte de începerea filmărilor. Însă memoria mea de scurtă durată a dispărut. Nu pot să mai fac aşa ceva”, a declarat Julie Walters, cu ocazia unei proiecţii pentru presă a episodului-pilot din noul serial TV.
Actriţa a făcut această dezvăluire la doar câteva zile după ce un alt actor britanic, Michael Gambon, interpretul profesorului Dumbledore din franciza cinematografică „Harry Potter”, a anunţat că va renunţa la teatru din cauza unor pierderi de memorie „înspăimântătoare”.
 
Julia Mary Walters, născută pe 22 februarie 1950, este una dintre cele mai apreciate actriţe britanice, recompensată de-a lungul anilor cu două premii BAFTA, patru premii BAFTA TV şi cu trofeul BAFTA Fellowship în 2014.
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
A devenit cunoscută în 1983 graţie rolului principal din filmul „Meditaţiile Ritei/ Educating Rita”. Acel rol, pe care l-a interpretat şi în teatru, pe West End, i-a adus actriţei britanice o nominalizare la Oscar, un premiu BAFTA şi un Glob de Aur. A primit a doua nominalizare la Oscar, de această dată la categoria „cea mai bună actriţă în rol secundar”, pentru evoluţia ei din filmul „Billy Elliot” (2000), care i-a adus încă un premiu BAFTA. Printre celelalte filme în care s-a remarcat se numără „Personal Services” (1987), „Ciuliţi-vă urechile!/ Prick Up Your Ears” (1987), „Buster” (1988), „Paşi de step/ Stepping Out” (1991), „Fetele din calendar/ Calendar Girls” (2003) şi „Mamma Mia! – Filmul/ Mamma Mia!” (2008). A interpretat rolul Molly Weasley în şapte dintre cele opt filme din seria „Harry Potter”. În teatru, a câştigat un Olivier Award la categoria „cea mai bună actriţă” pentru evoluţia ei din spectacolul „All My Sons” din 2001.
 
În televiziune, este cunoscută pentru colaborările sale cu Victoria Wood şi a apărut în mai multe seriale TV precum „Wood and Walters” (1981), „Victoria Wood: As Seen on TV” (1985-1987), „Pat and Margaret” (1994) şi „Dinnerladies” (1998-2000), scrie Mediafax