Eddie Murphy, regele comediei în 30 de ani de carieră

De: Nicoleta Nicolae / 15.07.2015, 11:31

Eddie Murphy, regele comediei în 30 de ani de carieră
Atunci când ne gândim la filmele de comedie americane, Eddie Murphy este cu siguranţă un nume care ne vine în minte. Cu o carieră de peste 30 de ani, actorul poate fi numit, fără prea multe exagerări, Regele Comediei.


Rezultatele de box office înregistrate de filmele lui Murphy îl poziţionează în topul celor mai de succes actori din Statele Unite. Însă, la fel ca multe alte celebrităţi de la Hollywood, Murphy nu a fost mereu inspirat în alegerea rolurilor sale.

Publicul român se poate bucura de prezenţa încântătoare a actorului pe canalul Paramount,  miercuri, 15 iulie 2015.
Dreamgirls este o dramă muzicală care a câştigat trei Globuri de Aur şi două premii “Oscar”, şi poate fi văzută începând cu orele 20:20. Pentru rolul cântăreţului James “Thunder”, Murphy a fost recompensat cu mai multe distincţii, printre care Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un rol secundar şi trofeul The Screen Actors Guild Award pentru interpretare a unui actor în rol secundar. Alături de Murphy, în acest film mai joacă Beyoncé Knowles şi Jamie Foxx. Cu un cost de producţie de 80 de milioane de dolari, Dreamgirls este cel mai costisitor film din America, având în distribuţie, aproape în totalitate, actori afro-americani.

De la 22:40, telespectatorii pot urmări Harlem Nights, un film de comedie- crimă care include cele mai amuzante trei personaje care au existat vreodată pe scenele de comedie: Eddie Murphy, Richard Pryor şi Redd Foxx. Eddie Murphy este şi director şi scenarist. Distribuţia îl include şi pe fratele lui Eddie, Charlie Murphy. Filmul a fost nominalizat la Oscar în 1990 pentru cele mai bune costume.