Epilarea definitiva sau magia laserului

Apropo.ro / 10.05.2008, 12:00
Epilarea definitiva sau magia laserului
Laserul actioneaza prin transmiterea de energie in pigmentul firului de par si astfel se opreste cresterea parului.

Epilarea cu laserul a fost utilizata experimental aproape 20 de ani pana a devenit disponibila in masa la mijlocul anilor ’90. Acest procedeu a fost descoperit accidental in timpul mai multor tratamente de scoatere a a tatuajelor, cand s-a observat ca parul nu mai creste pe ariile tratate cu lumina.

Laserul actioneaza prin transmiterea de energie in pigmentul firului de par, care este absorbita de foliculul care il inconjoara. Caldura generata distruge foliculul si opreste producerea parului.

Epilarea cu laserul poate fi efectuata pe orice zona a corpului care prezinta o pilozitate excesiva, mai putin in zona ochilor.

Distrugerea permanenta a firelor de par prin utilizarea energiei luminoase este posibila pentru femei in proportie de maxim 90-95% iar pentru barbati de maxim 70-75%. Firele de par care raman in urma sedintelor de laser vor deveni foarte subtiri si depigmentate.

Eficienta acestei metode de indepartare a firelor de par depinde de mai multi factori: varsta, grosimea parului, adancimea la care sunt radacinile, tipul de piele si numarul de tratamente.

Avantajele epilarii cu laserul:

epilare cu laserul1. Trateaza arii intinse de par;

2. Necesita un numar redus de sedinte (4-6 sedinte);

3.Tratamentul se efectueaza aproape fara durere;

4. Epilarea este permananenta si reduce pilozitatea;

5.Dupa tratament porii se inchid si astfel pielea devine neteda;

Parul inchis la culoare raspunde cel mai bine la astfel de tratament, dar este nevoie de cel putin cinci sedinte pentru o eficienta maxima. In cazul persoanelor blonde si roscate acest gen de procedura nu prea da rezultate.

 

Inainte de tratament:

1.Pielea nu trebuie sa fie bronzata;

2. Celulita sau herpesul, in caz ca exista, trebuie tratate inainte;

3. Firul de par nu trebuie sa fie foarte lung, cu cateva zile inainte acesta trebuie ras si lasat sa creasca putin pentru a ajunge la lungimea optima epilarii cu laser;

4.Nu se utilizeaza produse de regenerare a pielii, precum peeling-uri sau acizi, timp de cel putin cinci zile inainte de sedinta de tratament, deoarece la randul lor, irita si sensibilizeaza zona de tratament;

5. Nu orice persoana poate apela la astfel de tratament de acedea este recomandat un consult dermatologic in prealabil.

Specialistii recomanda pana la 10 sedinte. In functie de zona, o sedinta variaza de la cateva minute la o ora. Preturile sunt calculate in functie de zona si de densitatea firelor din acel loc, acestea fiind in jur de cateva milioane.