Este greu de lucrat cu oja semipermanentă? Află ce e mit, ce e realitate

Apropo.ro / 01.09.2021, 22:29
Este greu de lucrat cu oja semipermanentă? Află ce e mit, ce e realitate

Vezi vedetele cu manichiură impecabilă și îți imaginezi cum o echipă de profesioniști stă în urma lor, zi de zi, pentru a le ajuta să arate perfect. În realitate nu se întâmplă asta. Este vorba mai degrabă de decizii bune ale celor care se ocupă de imaginea publică a unei persoane. Dacă ne referim la manichiură, pe lângă cea cu gel, care face și reconstrucție de formă în cazul în care este necesar, oja semipermanentă este adesea preferată.

Există destul de multe aspecte poate necunoscute de publicul larg, însă de mituri e plină lumea. Ce este mit, ce este realitate în ceea ce privește oja semipermanentă?

Oja semipermanentă afectează unghia naturală?

Cred unii că ojă semipermanentă afectează unghia naturală, dat fiind că este folosită lampa UV pentru polimerizarea ei. Unghia nu respiră spun unii. Specialiștii vin însă cu explicație. Unghiile pot fi afectate mai degrabă de deshidratare, de calitatea unui produs, nu însă de o oja semiperamentă profesională. La fel de bine cauza unghiilor deteriorate după o manichiură cu astfel de ojă poate fi despre soluțiile agresive folosite pentru îndepărtarea stratului de ojă.

Solvenții agresivi pot face ca un strat superficial de unghie să fie îndepărtat, unghia să se deshidrateze excesiv și la o următoare aplicare de ojă semipermanentă produsul să nu mai adere pe suprafață.

Oja semiperamanentă nu rezistă mult pe unghie

Fals. Dacă o vom compara cu alte produse, cu manichiura cu gel UV spre exemplu, da, rezistența ei este net inferioară. Însă, în mod cert este mai mare decât cea a unei oje clasice, fie ea și una profesională.

Rezistența acestui tip de ojă este dată de calitatea sa, de brand poate, dar și de modul corect în care este folosită. Oja semipermanentă are nevoie de polimerizare, de aplicare în 2 sau chiar 3 straturi și după fiecare dintre ele din nou expunere la lampă. În fond este nevoie de refacerea manichiurii când unghia naturală începe să crească și se observă la bază.

Cât durează? Până la 5 săptămâni. Însă nici vorba de unghii cu ojă sărită.

Sunt necesare pauze între perioadele de aplicări de oje pentru ca unghia să își revină sau să respire mai bine

Din nou fals. Specialiștii spun că oxigenul și toți nutrienții de care unghiile au nevoie vin prin sânge, nicidecum unghiile nu respiră. Perioadele de pauză între aplicări de oje pot avea alte motive.

Pentru cele care nu știu însă, oja semipermanentă poate fi chiar complex nutritiv pentru unghiile fragile. Nu echivalează cu un tratament, însă sunt formule mai îmbogățite decât ojele clasice. În mod special pentru cele cu unghii moi, fragile, care se exfoliază, oja semi(permanentă) este chiar recomandată.

Acum este și mai ușor să o procurați. Oje semipermanente de calitate, profesionale, sunt ușor de găsit la furnizorii de nișă. Există și e-shop-uri dedicate de unde vă puteți achiziționa astfel de produse. Prețurile nu sunt exagerate, însă pentru a folosi oja aceasta așa cum trebuie sunt necesare și produse complementare: lampa UV și soluții speciale pentru pregătirea unghiilor, dar și pentru îndepărtarea stratului de ojă de pe unghii.