„Falco”, un nou serial poliţist la AXN Black

De: Cătălina Matei / 09.11.2014, 08:00
„Falco”, un nou serial poliţist la AXN Black
Serialul poliţist „Falco”, una dintre cele mai apreciate producţii franceze ale ultimilor ani, va fi difuzat în premieră pe AXN Black. Producţia prezintă povestea unui poliţist francez care încearcă să-şi recapete viaţa, după un accident care l-a lăsat în comă timp de 22 de ani. Primul episod al sezonului 1 va putea fi urmărit luni, 10 noiembrie, de la ora 22.55.

Serialul „Falco” poartă semnătura Beaubourg Audiovisuel şi a fost difuzat pentru prima oară pe canalul TV TF1 din Franţa, depăşind cu 135% audienţa medie a acestuia. Primul sezon al producţiei a adunat în faţa micilor ecrane peste 7 milioane de telespectatori şi s-a bucurat de recomandarea unor publicaţii prestigioase precum „Figaro” sau „Le Monde”. În rolul personajului principal, Alexandre Falco, îi regăsim pe Sagamore Stévenin, celebru în Franţa pentru cariera sa în teatru şi film, deopotrivă. Sezonul 1 este regizat de Alexandre Laurent, Thierry Petit şi Marwen Abdallah, care au semnat mai multe producţii poliţiste destinate publicului francez.

Foto: AXN

Spre deosebire de alte seriale „procedurale”, „Falco” profită de o intrigă recurentă, ce construieşte treptat, în fiecare episod, noi faţete ale caracterului eroului. Personajul principal este nevoit să se redescopere şi să-şi reclădească viaţa, pas cu pas, în urma unui tragic accident care l-a lăsat în comă timp de 22 de ani. Povestea începe în 1991, când poliţistul Alexandre Falco are tot ce-şi poate dori un tânăr: o soţie iubitoare, un bebeluş sănătos şi o carieră promiţătoare. Însă, într-o acţiune armată, Falco este împuşcat în cap şi îşi pierde cunoştinţa. Firul poveştii continuă în 2013, când poliţistul redeschide ochii. Însă, acum, lumea este cu totul schimbată: este înconjurat de tehnologii noi şi necunoscute, oamenii au un stil de viaţă cu totul diferit, iar familia sa l-a abandonat. Fiica sa este un om în toată firea, iar soţia sa are o relaţie cu patologul Philippe Chéron.

Foto: AXN

Cu toate acestea, nimic nu îl poate opri pe fostul poliţist să se alăture din nou unităţii sale: nici scepticismul fostului său partener, comisarul Jean-Paul Ménard, nici ezitarea noului său coleg, locotenentul Chevalier. Falco primeşte sarcina să rezolve o serie de cazuri misterioase şi pline de provocări. Pe măsură ce Falco se foloseşte din nou de cunoştinţele sale în materie de investigaţii, amintirile accidentului prin care trecuse cu 22 de ani în urmă devin tot mai vii. Ce s-a întâmplat, de fapt, în 1991? Va putea reînnoda relaţia cu fiica şi soţia sa? Va fi, oare, slujba sa singurul scop al vieţii sale?

Foto: AXN

Sezonul 1 din „Falco” cuprinde 6 episoade, care vor putea fi vizionate pe AXN Black începând cu 10 noiembrie, în fiecare luni, de la ora 22:55.