Farmecul discret al insulei Corfu

De: Nicoleta Nicolae / 15.08.2015, 11:00
Farmecul discret al insulei Corfu
Pentru cei care nu au ajuns încă în vacanţă, atracţiile insulei Corfu chiar sună ca în poveste!

Primul lucru pe care l-am remarcat în insula Corfu, în afara de albastrul ireal al apei mării, a fost neobişnuita frecvenţă a pisicilor. Nu doar în carne şi oase, lenevind la soare în cele mai neaşteptate locuri, ci şi sub formă de suveniruri. Bizarele jucării/ bibelouri pisică (cu blăniţă şi ochi de plastic) sunt prezente în oferta fiecărui magazin de suveniruri din insulă! Iar dacă îţi doreşti un calendar din Corfu sau vederi poştale, şi în acest departament pisicile stau la loc de cinste şi pot fi admirate de-a lungul celor 12 luni ale anului sau trimise prietenilor. Cu tot kitschul implicat, această descoperire a fost pe gustul meu, căci trebuie să îmi mărturisesc veneraţia necondiţionată pentru micile feline.

Partea cu pisicile a fost ca un semn: era clar că aici mă voi simţi în largul meu şi relaxată. Nici nu aveam cum altfel. Asta pentru că insula Corfu e destinaţia ideală dacă ai chef de o vacanţă low-key. E minunat să te laşi mângâiată de razele soarelui pe o plajă care nu geme de lume şi în care poţi să asculţi sunetul valurilor în loc de muzică tare, de un gust îndoielnic, de la terasă.

O insulă care să nu fie ticsită de cluburi şi personaje gălăgioase care trebuie neapărat „să se distreze”. Cu o capitală unde fiecare cafenea are stil şi unde te poţi învârti ore întregi pe străduţele înguste şi pline de farmec. O insulă cu marea în nuanţe ameţitoare, cu dealuri înalte, acoperite cu măslini şi atât de expresivii chiparoşi, şi cu oleandri care înviorează orice peisaj. Cu un palat, Achilleion, construit de celebra prinţesă Sissi, care a fost îndrăgostită de aceste locuri. Un loc unde chiar şi binecunoscuta atitudine macho a bărbaţilor greci se transformă în flirturi nevinovate, ce condimentează orice săptămâna de vacanţă. O destinaţie în care poţi să închiriezi un scuter şi să te plimbi pe şosele şerpuite, cu marea într-o parte şi dealurile cu vegetaţie parfumată în cealaltă.

Citeste mai mult aici!