Festivalul de Film Românesc de la Londra

De: Mioara Tronaru / 27.11.2013, 07:00
Festivalul de Film Românesc de la Londra
De joi 28 noiembrie până luni 2 decembrie 2013, Festivalul de Film Românesc de la Londra: PUNCT ŞI DE LA CAPĂT prezintă cele mai noi şi mai captivante producţii ale efervescentei industrii de film româneşti.

Actori şi regizori extrem de populari vor fi prezenţi la proiecţiile londoneze: actorul Victor Rebengiuc (Câinele japonez), actorul şi regizorul Horaţiu Mălăele (Funeralii fericite!), actorul Bogdan Dumitrache (Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism), actorii Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă (Love Building), regizorul Stere Gulea (Sunt o babă comunistă) şi regizorul Adrian Sitaru (Domestic).

Festivalul de Film Românesc de la Londra prezintă în fiecare an, la un cinematograf londonez de top, o selecţie a celor mai incitante şi mai premiate titluri româneşti. Istoria şi succesul său fac din Festivalul de Film Românesc unul dintre evenimentele culturale româneşti majore ale anului în Marea Britanie. Festivalul a început modest, în urmă cu zece ani, la un mic cinematograf de artă din centrul Londrei şi a crescut constant. Astăzi, festivalul atrage un public numeros, dornic să aplaude realizările româneşti.