Fetele bombă

De: Mioara Tronaru / 14.11.2013, 14:19
Fetele bombă
Film Café lansează astăzi un serial în premieră naţională, “Fetele bombă”. Serialul poate fi urmărit în fiecare joi, începând din 14 noiembrie 2013, de la ora 22.00 şi, în reluare, vinerea de la ora 16.00.

Plasat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, serialul “Fetele bombă” spune uimitoarele poveşti ale femeilor care şi-au riscat vieţile într-o fabrică de muniţie, construind bombe pentru frontul european. Emancipate social şi cultural, ele îşi schimbă pentru totdeauna vieţile – şi lumea din jurul lor – bucurându-se de găsirea acestei noi libertăţi.

Cu bărbaţii plecaţi să-şi apere ţara, femeile sunt atrase să-i ajute pe bărbaţi. Ele lucrează în fabrici de muniţie, construind arme ce-i ţin în viaţă pe soţii, iubiţii, fraţii si fiii plecaţi la război peste ocean. Pentru aceste femei, libertatea pentru care luptă… e însăşi a lor. În timp ce construiesc armament, femeile de asemenea se bucură de noua libertate, descoperă puteri pe care nu şi le-au mai imaginat până acum, dar în acelaşi timp sunt insuficient echipate pentru noile provocări pe care le înfruntă. Pe fondul propagandei şi hărţuirii sexuale, trecând peste graniţele sociale şi culturale, aceste femei remarcabile întemeiază un fel de frăţie de care nu au mai avut parte până acum.

 “Fetele bombă” pătrunde în viaţa femeilor excepţionale – colege, prietene şi rivale. Gladys, înfocata fată bogată ce caută să scape de aşteptările sociale ce o strivesc. Kate cea blândă cu vocea dulce, care aterizează în Toronto cu o serie de secrete. Este şi Betty, cea dură care în sfârşit a găsit un loc în care se potriveşte. Mai este şi curajoasa Lorna a cărei inimă infloreşte prin puterea muncii şi a unei iubiri neaşteptate. Femeile formează o înrudire neaşteptată, în timp ce se luptă cu parinţii, fraţii, colegii si peţitorii care, de asemenea se confruntă cu diverse lupte (şi avantaje) de a sta acasă.

Foto: © 2011 Bomb Girls (Ontario) Inc.