Filmele lunii iunie la cinema

De: Mioara Tronaru / 28.05.2014, 08:00
Filmele lunii iunie la cinema
Toate genurile de filme ne promit distribuitorii pentru luna iunie: SF-uri pline de acţiune, comedii, comedii romantice, animaţii, drame. Pop-corn să fie că filme avem!

Edge of Tomorrow: Prizonier în timp / Edge of Tomorrow (2014)

Din 6 iunie, suntem din nou într-un viitor “nu foarte îndepărtat”. Şi din nou Pământul este atacat şi distrus artistic, de această dată de nişte extratereştri foarte hotărâţi. Dar noi ştim că ne putem bizui întotdeauna pe cineva, iar regizorul Doug Liman l-a ales pentru asta pe Tom Cruise care se avântă cu patriotism în luptă şi… moare. De câteva ori…

 

Grace de Monaco / Grace of Monaco (2014)

În 1965, după un Oscar şi trei Globuri de Aur, actriţa Grace Kelly s-a căsătorit cu Rainier al III-lea de Monaco şi a renunţat la actorie. Filmul regizorului Olivier Dahan, care intră în cinematografe pe 13 iunie, ne prezintă viaţa prinţesei Grace de Monaco la şase ani de la fericitul mariaj. Recent prezentat la festivalul de la Cannes, lungmetrajul nu a entuziasmat critica.

 

O altă adresă de pomină / 22 Jump Street (2014)

Tot pe 13 iunie, o dată cu aerele princiare ale lui Nicole Kidman, vin şi băieţii de cartier din 22 Jump Street. Poliţiştii Schmidt şi Jenko au scăpat de liceu de ceva vreme, dar or să se întoarcă pe băncile şcolii… cu o misiune de îndeplinit! Pentru a afla cine se ocupă cu o înfloritoare afacere cu droguri, cei doi se reînscriu la liceu.

 

Cum să îţi dresezi dragonul 2 / How to Train Your Dragon 2 (2014)

Notaţi în agendă: 20 iunie – ziua în care se reîntorc dragonii! Suntem la cinci ani după evenimentele din primul film şi toate sunt bune şi frumoase până când Sughiţ şi Ştirbul, care tot umblă aiurea, dau peste o altă peşteră plină de dragoni sălbatici. De la Cannes am aflat că o să urmeze şi partea a treia, sperăm că nu peste alţi patru ani…

 

Din greşeală împreună / Blended (2014)

După ce prima întâlnire a fost un dezastru, Lauren nu mai vrea să-l mai vadă vreodată pe Jim, dar scenariştii au alte planuri… Cei doi actori protagonişti sunt Adam Sandler şi Drew Barrymore şi formează pentru a treia oară un cuplu romantic pe ecrane după “The Wedding Singer” (1998) şi “50 First Dates” (2004).

 

Transformers: Exterminarea / Transformers: Age of Extinction (2014)

După “Transformers: Dark of the Moon”, Autoboţii şi Decepticonii au dispărut de pe faţa Pământului. Dar nu toată lumea e fericită: un grup de oameni de afaceri şi cercetători vor cu tot dinadinsul să forţeze limitele tehnologiei. După ce vreme de trei lungmetraje am fost alături de Shia LaBeouf, în “Transformers: Exterminarea”, din 27 iunie pe ecrane, îl avem în rolul principal pe Mark Wahlberg.

Mioara Tronaru