Filmul “Avatar” va avea 3 continuări. Suma alocată filmărilor este fabulousă!

Apropo.ro / 16.12.2013, 11:29
Filmul “Avatar” va avea 3 continuări. Suma alocată filmărilor este fabulousă!
Companiile americane 20th Century Fox şi Lightstorm Entertainment vor produce următoarele trei continuări ale filmului SF "Avatar".

Filmările vor avea loc în Noua Zeelandă, unde copmaniile vor cheltui 500 milioane de dolari neozeelandezi (413 milioane dolari americani) pe efecte speciale şi filmarea scenelor în sistem live action.

Acest acord a fost încheiat după ce Guvernul neozeelandez a decis să crească reducerile de taxe acordate pentru industria cinematografică, de la 15% la 25%.

„Continuările de la «Avatar» vor oferi sute de locuri de muncă şi mii de ore lucrate direct în sectorul cinematografic, dar şi în celelalte sectoare ale economiei”, a declarat Steven Joyce, ministrul pentru Dezvoltare Economică din Noua Zeelandă.

Noua Zeelandă va găzdui totodată o premieră pe covorul roşu a unuia dintre cele trei filme. Producătorii americani au fost de acord să promoveze această ţară în calitate de destinaţie turistică preferată şi în calitate de producător preferat de vinuri.

Filmul „Avatar”, nominalizat la nouă premii Oscar, câştigând în cele din urmă trei trofee în 2010, a fost turnat parţial în Noua Zeelandă, iar efectele speciale au fost realizate la Weta Digital, compania care a realizat efectele şi pentru trilogia „Lord of the Ring” şi pentru seria „The Hobbit”.