Ce ne aduce anul 2012? Previziunile generale ale lui Neti Sandu

  • 29.12.2011
  • ● Vizualizări: 39
 Ce ne aduce anul 2012? Previziuni generale ale lui Neti Sandu

S-au scris şi încă se vor scrie numeroase scenarii pe tema mult controversatului an 2012, care ar reprezenta Apocalipsa zilelor noastre. Sfârşitul lumii sau doar sfârşitul calendarului mayaş? Despre ceva bun, încurajator, nici vorbă să se fi pomenit ceva...Ce vă propun este să trecem în revistă, cu harta astrologică în faţă, la rece, fără să ne înfierbântăm creierii, momentele importante ale anului viitor, relaţiile, aspectele dintre planete, ca să vedem în ce măsură ne racordăm la ele şi cum putem extrage partea pozitivă din combinaţia vibratorie venită din ceruri.

Ce ştim cu toată certitudinea? Că Jupiter, Planeta Norocului, se află tot în zodia Taurului, ca în anul precedent, şi va rămâne în această zodie până pe 11 iunie 2012, după care va intra în Gemeni şi va tranzita acest segment de cerc până pe 26 iunie 2013. Aşadar, favoriţii anului sunt doi - nativii din Taur şi Gemeni, dar şi ceilalţi de pe lângă ei vor fi mai mult sau mai puţin norocoşi, în funcţie de semnul de Aer sau de Pământ al zodiei de naştere sau al ascendentului, care să se asorteze cu zodiile "vedetă".


Jupiter în Taur trebuie să ne readucă, dacă nu-l avem deja, cheful de viaţă, să ne bucurăm de fiecare clipă, să ştim să savurăm o delicatesă culinară dar să fim şi noi capabil să gătim, să revenim la simplitate. Acesta este momentul în care ne-am putea reinventa un stil de viaţă care să se potrivească şi cu munca pe care o prestăm şi cu viaţa de familie, pentru că Taurul vrea să le împace pe amândouă; el este un familist convins, trăieşte după principiile pe care le-a moştenit de la părinţi şi de la bunici şi luptă să le inoculeze şi noii generaţii.
Poate ne facem mai mult timp să mergem la o piesă de teatru, la un film, la Filarmonică, la circ, la expoziţii de pictură sau de sculptură, o vizită la muzee, călătorii în ţară şi în străinătate... toate ar fi exact ce are nevoie fiecare dintre noi, pe alese, dacă nu pe toate odată.
Zodia Taurului reprezintă casa astrologică a banilor, a salariului, a parteneriatului de afaceri şi ar fi cazul să apreciem, mai mult ca oricând, valoarea banilor munciţi, să nu-i mai cheltuim cu atâta uşurinţă, să fim mai selectivi şi să cumpărăm lucruri de calitate. Şi în privinţa partenerilor de afaceri am putea să facem o selecţie şi să ne asociem cu acei oameni care să muncească la fel ca noi, cu aceeaşi seriozitate, ca să iasă un lucru de excepţie de pe urma acestui parteneriat.
S-ar putea să acordăm mai multă atenţie agriculturii, să ne hrănim cu roadele pământului, să renunţăm la alimentele frumos ambalate şi toxice.
Poate că se va mai resimţi criza financiară şi în decursul anului viitor, dar Jupiter în Taur va face în aşa fel încât să avem din ce trăi, să descoperim noi resurse.


Din a doua jumătate a anului, Jupiter va intra în Gemeni, iar acest lucru o să ne ajute să dezvoltăm comunicarea, o să ne "dezlege" limbile şi o să "eliberăm" toate lucrurile pe care le-am ţinut în noi şi n-am avut puterea, curajul, îndrăzneala să scăpăm de ele. Vom face diverse exerciţii de sinceritate până vom reuşi să spunem lucrurilor pe nume. Jupiter o să ne dezvolte simţul afacerilor, o să ne dea prilejul să iniţiem o afacere pe cont propriu, să fim inventivi şi să găsim modalităţi de a face bani în timpul liber, în regim de colaborare. Tot Jupiter va activa casa astrologică a călătoriilor şi vom ieşi mai des din casă, vom combate sedentarismul. Ideea de mişcare o să ne străfulgere pe fiecare dintre noi şi o să fie cel mai bun remediu pentru sănătate, combinat cu o alimentaţie corectă.
O să ne facem timp şi o să citim, o să studiem în profunzime o disciplină; este perioada în care putem deveni autodidacţi şi, sper, să-i învăţăm cu succes, la rândul nostru, pe alţii, în intervalul iunie 2012 - februarie 2013, când Jupiter se va afla în zodia Gemenilor.
În cea de-a doua jumătate a anului, cei care se exprimă mai bine în scris vor avea parte de o perioadă plină de inspiraţie şi vor pune mult suflet în ceea ce vor aşterne pe hârtie. Vom simţi, probabil, nevoia de a împărtăşi experienţele personale de la care ceilalţi vor avea ce învăţa, să ne urmeze exemplul sau dimpotrivă.


Se vor semna tratate, documente oficiale referitoare la tranzitul interstatal, regimul vizelor şi vor avea loc negocieri cu străinătate pe multe teme. Unele înţelegeri între state sau chiar la nivelul ţării noastre se vor modifica, vor avea loc negocieri în intervalele în care Mercur va fi retrograd - de trei ori în acest an: martie-aprilie, iulie-august şi noiembrie.
Planeta Venus va retrograda şi ea în martie-aprilie şi o să avem nevoie de şi mai mari dovezi de iubire din partea celor dragi.
Anul 2012 debutează cu Marte retrograd în zodia Fecioarei şi va continua acest tranzit până pe 14 aprilie. Pot apărea probleme de sănătate, de digestie şi de aceea avem nevoie de o alimentaţie sănătoasă pe care ne-o sugerează părinteşte Jupiter, câtă vreme se află în Taur, adică din iunie 2011 până în iunie 2012. Marte revine la mersul direct după luna aprilie şi îşi continuă traseul prin Fecioară până în iulie, timp în care ne vom ocupa de familie.
Marte, prin acest tranzit prelungit şi retrograd în Fecioară, ne va incita să ne căutăm de lucru, să ne facă să fim mai gospodari decât suntem şi va acutiza spiritul critic. Nevoia de bani ca să achităm ratele o să ne determine să ne luăm şi două joburi, să ne transferăm cu mai multă uşurinţă de la un serviciu la altul ca să ne fie şi nouă şi familiei mai bine. În felul acesta se va regla situaţia financiară, cu atât mai mult cu cât Marte va fi în relaţie armoniasă cu Pluton şi nu vom mai avea senzaţia, la fel că în anii precedenţi, că muncim fără spor. O să cam abuzăm de rezervele băneşti strânse cu greu, în perioada în care Marte va fi în Balanţă, din 3 iulie până pe 23 august, când pot apărea şi disensiuni în relaţia cu partenerii de afaceri sau în cea de cuplu. Vom auzi, probabil, şi de un divorţ mai zgomotos.
Din septembrie, Marte va intra în Scorpion şi va divulga nişte secrete bine păstrate, dar va şi "îngropa" un adevăr pentru multă vreme. Războinicul Marte, aflat în Săgetător din 7 octombrie până pe 17 noiembrie, va isca discuţii între unele ţări "prietene" cu privire la România, dar vom depăşi cu bine acest moment.
În Capricorn, Marte va fi în conjuncţie cu Pluton pe 27 noiembrie şi e posibil ca, la nivel mondial, să se încheie vreun tratat după îndelungi negocieri.
Planeta Saturn se va afla în Balanţă ca şi anul trecut şi ca acum doi ani, şi de aici tragem concluzia că nu se va încheia cu una cu două criza financiară, ci va îmbrăca forme noi, mai ales în perioada în care Saturn va retrograda între 7 februarie şi 25 iunie. Noutatea acestui an constă în faptul că Saturn nu va mai fi în cuadratură, aspect conflictual cu Pluton din Capricorn, şi atunci nu vom resimţi, până la os, lipsa banilor. Nici măcar când părăseşte zodia Balanţei, Saturn nu ne oferă relaxare financiară pentru că, o dată ajuns în Scorpion, ne limitează, în alt fel, accesul la vistierie, la casa banilor, a averii. Partea frumoasă este că ne va învăţa cum să ne descurcăm cu bani mai puţini sau, chiar dacă avem mai mulţi, nu vom mai simţi nevoia să-i cheltuim cu nemiluita. Anul acesta, Saturn se află în aspect armonios cu Pluton cu care, de mai bine de doi ani, se războieşte iar noi am fost "victimele". Aşadar, relaţia pacifistă din 2012 dintre Pluton şi Saturn este garanţia faptului că suntem deja căliţi şi vom gestiona, cum trebuie, resursele financiare.


Uranus va fi în Berbec, în mare parte din an, în aspect conflictual cu Pluton şi orgoliile nostre or s-o ia razna din când în când, iar nevoia unora de putere va fi greu de stăpânit.
Neptun va fi în zodia Peştilor la începutul anului, aşa că vom avea parte de intuiţie, simţ artistic dezvoltat, rafinat. De asemenea, se vor descoperi noi tratamente care să vindece anumite boli cărora nu li s-a aflat remediul. Credinţa va juca un rol important în viaţa fiecăruia dintre noi, pentru că Neptun este firul direct pe care îl avem cu Dumnezeu.
Pluton va fi în continuare în Capricorn şi ne zgândără nevoia de a primi onoruri, recompense, de a ne afla într-o funcţie importantă în care puterea ar conta mai mult decât banii. Relaţia conflictuală a lui Pluton cu Uranus din Berbec ne face să simţim nevoia unor schimbări radicale ca să ne "scuturăm" de lucrurile care nu ne plac şi să facem dovada forţei interioare pe care o avem.


Pe parcursul anului, vom avea parte şi de 4 eclipse. Prima va fi o eclipsă inelară pe 20 mai, în Gemeni, care nu ne va afecta în niciun fel. Cea de-a doua, o eclipsă parţială, pe 4 iunie, pe axa Gemeni-Săgetător, iar ambele zodii vor fi ceva mai agitate. Nativii lor vor fi solicitaţi să ia parte la diverse activităţi şi vor avea parte de noi provocări. A treia eclipsă, pe 13 noiembrie, va fi una totală, în zodia Scorpionului, iar nativii acestui semn vor trebui să fie atenţi la sănătate şi să fie mai prudenţi în acea zi. Iar cea de-a patra va fi o eclipsă cu penumbră, pe 28 noiembrie, tot pe axa Săgetător-Gemeni şi recomandarea este să se îngrijească şi de ei şi de partenerul de viaţă şi să nu facă acte de bravură în acea zi.
Una peste alta, se anunţă un an mai bun, în care nu o să ne mai simţim copleşiţi de probleme, poate şi pentru că ne-am învăţat lecţia dată de Saturn, Marele Profesor, şi, chiar dacă nu o s-o ducem strălucit cu banii, măcar vom fi adaptaţi, vom găsi fericirea în lucruri mărunte, în ceea ce vom descoperi în interiorul fiinţei noastre.


Vibraţia numerologică a anului este 5 (2 plus 1 plus 2 egal 5) şi vom porni într-o adevărată aventură a cunoaşterii şi a explorării resurselor de iubire pe care le avem.


Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații