Florin Dumitrescu găteşte în scop caritabil

Apropo.ro / 15.12.2014, 14:47
Florin Dumitrescu găteşte în scop caritabil
Florin Dumitrescu găteşte personal la restaurantul său, miercurea aceasta, de la ora 19.30, în cadrul unui eveniment caritabil: nu mai puţin de şapte preparate atent concepute de juratul de la ”Hells Kitchen – Iadul Bucătarilor” sunt menite să îi răsfeţe pe cei care vor veni la masă.
Scopul evenimentului este unul caritabil, astfel că toate încasările din seara respectivă vor fi donate pentru a ajuta doi copii: cei doi îşi îngrijesc tatăl fără mâini, care are nevoie de proteze, o responsabilitatea mult prea mare pentru doi puşti care nu ştiu ce înseamnă copilăria adevărată. Prieteni, vedete, colaboratori îi vor fi alături lui chef Dumitrescu miercuri seară pentru a contribui la ajutarea micuţilor. 
 
”Crăciunul nu înseamnă neapărat să deschizi cadouri, ci mai degrabă să deschizi inimi. Foarte mulţi oameni au nevoie de ajutor, dar m-a impresionat un caz aparte despre care am aflat mai multe în ediţia special de 1 Decembrie ”Acces Direct”: doi copii fără copilărie îşi îngrijesc tatăl bolnav, fără mâini, care are nevoie de proteze. Pentru ei, pe 17 decembrie, de la ora 19.30, voi găti un meniu special, în valoare de 100 de Euro. Toate încasările din seara respectivă le vom dona acestei familii, pentru a ajuta acesti copii. Orice ajutor este de folos, orice donaţie contează. Oricine vrea să ajute o poate face venind la masă şi plătind meniul special”, spune Florin Dumitrescu. 
 
 
Foto: Mihai Stetcu – Antena 1
 
Printre prepaartele care se vor servi se numără double black salad, black Angus & black Tiger cu sos olandez, ravioli cu raţă aromată şi sos de şampanie, cod negru învelit în sushi nori, cu sos de portocale, piure de mazăre şi morcovi caramelizaţi sau cozonac în glazură de ciocolată albă, cu caramel sărat şi krantz.
 
Cazul celor doi copii care îşi ajută tatăl, pe Marian, a fost prezentat în cadrul ediţiei special de 1 Decembrie ”Acces Direct”. In copilărie, Marian a avut un accident. S-a electrocutat şi a rămas fără mâini. Viaţa l-a condamnat să se descurce fără mâini. În ciuda greutăţilor, s-a căsătorit, are doi copii frumoşi, sprjinul lui, şi o mică gospodărie. O proteză însă i-ar face traiul mult mai uşoară, doar că nu şi-o poate permite, este mult prea scumpă pentru el. Cei doi băieţi sunt pentru Marian braţele invizibile, divine, care îi dau forţa să meargă mai departe.